1. Februāris 2017 09:09
Jaunumi
Latvijas Universitāte paraksta sadarbības līgumu ar Patentu valdi
Indriķis Muižnieks un Sandris Laganovskis, parakstot sadarbības līgumu.
Toms Grīnbergs, LU

Otrdien, 31. janvārī, Latvijas Universitātes (LU) rektors Indriķis Muižnieks un Patentu valdes direktors Sandris Laganovskis parakstīja sadarbības līgumu, kas paredz stiprināt sadarbību izglītības, zinātniskās darbības un inovāciju jomā.

Sadarbības līgums paredz palielināt Latvijas Universitātes studentu akadēmiskā personāla izpratni par rūpnieciskā īpašuma aizsardzību un iespējām to izmantot studijās, pētniecībā un izgudrojumu komercializācijā.

Tikšanās laikā rektors Indriķis Muižnieks Patentu valdes pārstāvjus iepazīstināja ar Latvijas Universitātes intelektuālā īpašuma pārvaldības stratēģiju. “Viena no Latvijas Universitātes prioritātēm ir sekmēt tehnoloģiju pārnesi, zinātnisko izstrādņu komercializāciju un ieņemt aktīvu lomu ne tikai nacionālās inovāciju sistēmas līmenī bet arī ārvalstīs. Un šīs dienas parakstītais sadarbības līgums ir kā daļa no šajā stratēģijā uzskaitītajām aktivitātēm”, uzsvēra rektors I. Muižnieks.

Paužot gandarījumu par vēl vienu soli, kas sperts pretī ciešākas sadarbības stiprināšanai ar vienu no vadošajām zinātnes universitātēm Baltijas reģionā, Patentu valdes direktors Sandris Laganovskis atzīmēja: “Mūsu mērķis ir abpusēji izdevīgas sadarbības nostiprināšana izglītības, zinātniskās darbības un inovāciju jomā. Mēs esam gandarīti par noslēgto sadarbības līgumu ar Latvijas Universitāti un uzskatām, ka augstskolu atbalsts ir ļoti nozīmīgs izgudrotājdarbības attīstīšanā. Līgums sekmē labvēlīgas sadarbības iespējas starp LU pētniekiem un Patentu valdes ekspertiem zināšanu, pētniecības un tehnoloģiju pārneses jomā. LU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centra ietvaros vairākus gadus veiksmīgi darbojas Patentu informācijas (PATLIB) centrs. Mūsu sadarbība norisināsies arī pie šīs iniciatīvas, kuras uzdevums būs sniegt LU studentiem un akadēmiskajam personālam plašāku ar patentiem saistītu inovāciju atbalsta pakalpojumu klāstu, tostarp – apmācot un konsultējot PATLIB centra personālu, padziļinātas patentu informācijas meklēšanas pakalpojumu sniegšanā.”

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties