5. Oktobris 2016 16:45
Jaunumi
Prezentēs grāmatu “IEL Constitutional Law in Latvia” (Konstitucionālās tiesības Latvijā)

18. oktobrī Rīgas Juridiskajā augstskolā (RJA) notiks grāmatas “IEL Constitutional Law in Latvia” (Konstitucionālās tiesības Latvijā) atvēršanas svētki. Grāmatas autores ir Satversmes tiesas padomniece Dita Plepa un bijusī RJA prorektore Kristīne Krūma (1974–2016).

Grāmatā “IEL Constitutional Law in Latvia” ietverta analīze par Latvijas valsts iekārtas funkcionēšanas pamatprincipiem, konstitucionālo institūciju kompetenci un pamattiesību saturu. Tas ir unikāls pētījums par Latvijas Republikas Satversmes regulējumu un tā piemērošanu. Grāmatā atspoguļoti konstitucionālo tiesību avoti Latvijā, kā arī analizēta Satversmes tiesas prakse un tiesību doktrīna. Šī grāmata būs arī vērtīgs izziņas avots par Latvijas valstiskuma attīstību.

Grāmata “IEL Constitutional Law in Latvia” izdota angļu valodā starptautiskajā grāmatu apgādā “Kluwer Law International” un ir daļa no grāmatu sērijas “Starptautiskās tiesību enciklopēdijas”.

Grāmatas prezentēšanas pasākumu atklās RJA rektora amata kandidāts Mels Kenijs (Mel Kenny). Ar priekšlasījumu uzstāsies Latvijas Universitātes docents Dr.iur. Jānis Pleps “Latvijas konstitucionālo tiesību spožums un posts”. Pasākumā arī tiks paziņots par stipendijas izveidi, godinot K.Krūmas piemiņu. Stipendija paredzēta maģistra studiju programmas studentiem, kuri interesējas par Eiropas Savienības un starptautiskajām tiesībām. Plašāk par to informēs RJA pasniedzēja Ieva Miļūna.

Pasākums notiks 18. oktobrī RJA telpās plkst. 15:00. Tas notiks angļu valodā un uz to aicināti visi interesenti.

Pieteikšanās, elektroniski aizpildot pieteikuma formu.

Par autorēm

RJA prorektore K. Krūma sniegusi būtisku ieguldījumu tiesību zinātnes attīstībā Latvijā, sarakstot daudzas publikācijas un pētot dažādus starptautisko tiesību jautājumus. Tāpat K.Krūma bija RJA Asociētā profesore un pasniedzēja Latvijas Universitātē. K. Krūma aizgāja mūžībā šā gada 4. jūlijā.

Satversmes tiesas padomniece D.Plepa specializējusies konstitucionālo tiesību un tiesību teorijas jautājumos. Viņa ir vairāku publikāciju par konstitucionālajām tiesībām autore. Papildus tam D. Plepa Rīgas Stradiņa universitātes Juridiskajā fakultātē pasniedz studiju kursu „Juridiskās metodes”. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties