9. Septembris 2016 15:32
Jaunumi
ESIL konferences otrajā dienā diskutē par terorismu, bēgļu krīzi, kibernoziegumiem
No RJA arhīva

Piektdien, 9. septembrī, tika aizvadīta 12. Eiropas Starptautisko tiesību biedrības (European Society of International Law – ESIL) konferences otrā norises diena. Konferences dalībnieki diskutēja par vairākām nozīmīgām starptautisko tiesību tēmām, kas šobrīd pasaules mērogā ir aktuālas un atvērtas inovatīviem tiesību risinājumiem.

Konferences dalībnieki diskutēja par starptautisko tiesu institūciju lomu, bēgļu un patvēruma meklētāju krīzes tiesiskajiem aspektiem, starptautiskajām tiesībām Baltijas valstīs, kiberdrošību un tās savienojamību ar personas tiesībām uz privātumu, starptautisko tiesību nozīmi un to nākotnes perspektīvām, dzimumu vienlīdzību, globālās un Eiropas pārvaldības izaicinājumiem, starptautisko tiesību lomu krīžu situācijās un terorismu.

ESIL konferences otrajā dienā tika pasniegta ESIL balva (ESIL Book Prize winner 2016) pagājušā gada labākajam tiesību literatūras izdevuma autoram. Apbalvojuma saņēmējs ir Dr. Arnulfs Berkers Lorka  (Arnulf Becker Lorca) par grāmatu, kurā autors apskata intelektuālā īpašuma tiesību vēsturi laika periodā 1842–1933 (Mestizo International Law: A Global Intellectual History 1842–1933, published in January 2015 by Cambridge University Press).

ESIL konference noslēgsies sestdien, 10. septembrī, ar Francijas Valsts padomes viceprezidenta Žana Marka Sovē (Jean-Marc Sauvé) publisko diskusiju ar Satversmes tiesas tiesnesi, Rīgas Juridiskās augstskolas profesori Inetu Ziemeli un ESIL prezidenta Andre Nollkaempera (André Nollkaemper) svinīgo noslēguma uzrunu.

ESIL konferenci organizē Rīgas Juridiskā augstskola un Satversmes tiesa ar Ārlietu ministrijas, Tieslietu ministrijas un Eiropas Komisijas atbalstu. Konference pulcē vairāk nekā 420 dalībniekus no 43 valstīm. Šī gada konferences tēma ir “Kā starptautiskās tiesības darbojas krīzes laikā”. Papildu informācija un ESIL konferences programma pieejama oficiālajā mājaslapā: http://esil.rgsl.lv/en/.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties