12. Septembris 2016 10:44
Jaunumi
ESIL konferences noslēgumā Rīgā viesojas Francijas Valsts padomes viceprezidents Žans Marks Sovē
No RJA arhīva

Sestdien, 10. septembrī, noslēdzas 12. Eiropas Starptautisko tiesību biedrības (European Society of International Law – ESIL) konference. Konferences noslēguma pasākumā piedalījās Francijas Valsts padomes viceprezidents Žans Marks Sovē (Jean-Marc Sauvé).

Francijas Valsts padomes viceprezidents Ž.M. Sovē uzstājās ar lekciju, paužot viedokli par starptautisko krīžu rašanās cēloņiem, uzsverot juristu, akadēmiķu un tiesnešu pieaugošo nozīmi krīžu situāciju risināšanā.

ESIL prezidents Andrē Nollkaempers (André Nollkaemper) svinīgajā noslēguma uzrunā izteica pateicību visiem konferences dalībniekiem, lektoriem, kā arī norādīja, ka šī konference atšķiras ar to, ka tajā varēja uzklausīt vairāku jaunu starptautisko tiesību ekspertu viedokļus.

Noslēguma dienā ESIL konferences dalībnieki piedalījās diskusijās par starptautisko tiesību regulējumu vides tiesību jomā, jūras tiesībām, starptautisko juridisko palīdzību un lēmumu pieņemšanu krīzes apstākļos.

ESIL konferenci organizēja Rīgas Juridiskā augstskola un Latvijas Republikas Satversmes tiesa ar Ārlietu ministrijas, Tieslietu ministrijas un Eiropas Komisijas atbalstu. Konference pulcēja vairāk nekā 420 dalībniekus no 43 valstīm. Šī gada konferences tēma bija “Kā starptautiskās tiesības darbojas krīzes laikā”.

Liels paldies visiem dalībniekiem un atbalstītājiem, kas nodrošināja, lai šis notikums varētu īstenoties.

Nākamā ESIL konference 2017. gada tiks rīkota Itālijā – Neapolē, savukārt 2018. gadā Lielbritānijas pilsētā Mančesterā.

Papildu informācija un aktuālās ziņas par ESIL konferences norisi pieejamas oficiālajā mājaslapā: http://esil.rgsl.lv/en/.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties