31. Augusts 2016 13:30
Studenta Vārds
Uzsāk dalībnieku reģistrāciju Jauno juristu universitātes 2016./2017. mācību gadam

Lai Latvijas Universitātes (LU) Juridiskajai fakultātei piesaistītu patiesi ieinteresētus un studijām motivētus reflektantus, fakultātē jau otro gadu pēc kārtas noritēs Jauno juristu universitātes nodarbību cikls. Skolēniem tā ir izdevība ne tikai pirms vidusskolas absolvēšanas iepazīt tiesību nozares un universitāti, bet jau nodrošināt sev valsts budžeta finansētu studiju vietu Latvijas Universitātē.

LU Juridiskās fakultātes dekāne, asociētā profesore Anita Rodiņa skaidro: „Jauno juristu universitāte izveidota, lai Latvijas vidusskolēnus iepazīstinātu ar jurista darbu un tā nozīmi sabiedrībā, radītu priekšstatu par Latvijas tiesību sistēmu un valsts iekārtu, tiesību zinātni un tās apakšnozarēm, kā arī popularizētu juridisko izglītību jauniešu vidū. No oktobra līdz februārim, skolēni izzinās jurista profesijas būtību un lomu tiesiskā, demokrātiskā valstī. Dalībnieki iepazīs Latvijas tiesību sistēmas uzbūvi, valsts iekārtas tiesisko regulējumu un iegūs priekšstatu par juridisko zinātni un tās apakšnozarēm, apskatot pamatjautājumus civiltiesībās, krimināltiesībās, valsts tiesībās, starptautiskajās publiskajās un Eiropas Savienības tiesībās.”

Programmā iekļautas teorētiskas un praktiskas nodarbības kas noritēs tiesas procesa izspēļu, juristu - praktiķu darba vietu apmeklējumu, juridisku problēmsituāciju - kāzusu risināšanas un citos veidos.

Par nodarbību cikla dalībnieku var kļūt ikvienas Latvijas vidusskolas 12. klases skolēns, kas nākotnē vēlas uzsākt tiesību studijas. Skolēni aicināti savu dalību pieteikt, līdz 2016. gada 15. septembrim nosūtot elektronisku pieteikumu projekta mājaslapā.

Dalība Jauno juristu universitātē iespējama bez maksas. Visi sekmīgie absolventi saņems diplomu, bet trīs augstāko rezultātu ieguvēji garantēs sev valsts budžeta finansētu studiju vietu LU Juridiskās fakultātes bakalaura studiju programmas „Tiesību zinātne” 1. kursā.

Jauno juristu universitātes nodarbību cikls tiek organizēts vienu reizi akadēmiskā gada laikā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties