22. Jūnijs 2016 12:56
Studenta Vārds
Latvijas Universitātes pētnieki un studenti iegūst Fulbraita stipendiju studiju turpināšanai ASV

16. jūnijā Amerikas Savienoto Valstu vēstniece Latvijā Nensija Petita (Nancy Pettit) sveica jaunos ASV valdības izglītības un apmaiņas programmu stipendiātus. Stipendiātu vidū ir divu Latvijas Universitātes (LU) institūtu pētnieces, LU Juridiskās fakultātes students un absolvente, kam piešķirtas Fulbraita stipendijas pētniecības darbam un studiju turpināšanai ASV.

Kopumā Fulbraita stipendiju studijām un pētniecībai ASV šogad saņems trīs studenti un trīs pētnieki.

Fulbraita studentu stipendija piešķirta LU Juridiskās fakultātes 2015. gada absolventei, zvērinātu advokātu biroja "Sorainen" juristei Lindai Reneslācei, kas mācīsies intelektuālo īpašumtiesību maģistrantūras programmā Džordža Vašingtona Universitātē, bet Tiesībsarga biroja jurists Mārtiņš Birģelis, kas studijas Juridiskajā fakultātē noslēgs šovasar, studēs starptautisko cilvēktiesību maģistrantūras programmā Notrdamas Universitātē. Stipendija piešķirta arī Lielupes vidusskolas angļu valodas pasniedzējai, kura turpinās studijas doktorantūras programmā Arkanzasas Universitātē.

Savukārt Fulbraita stipendiju pētniecības darbam saņems LU Atomfizikas un spektroskopijas institūta pētniece Inga Saknīte, kura Karolīnas Universitātē Irvinā pētīs in vivo daudzfotonu mikroskopijas metodes izmantošanu pigmentētas ādas agrīnā ādas vēža diagnostikā. Tāpat stipendiju saņems LU Ekonomikas un vadības zinātniskā institūta pētniece Aija van der Steina, kas Arizonas Valsts universitātē pētīs imigrantu starpvalstu mobilitātes aspektus. Pētniecības stipendiju ieguvis arī Latvijas Mākslas akadēmijas docents, kurš dosies uz Ņujorkas Pilsētas universitāti.

Fulbraita programmas mērķis ir veicināt savstarpēju izpratni starp ASV un citu valstu iedzīvotājiem. Šīs programmas gaitā vairāk nekā 300 000 dalībnieku no visas pasaules ir bijusi iespēja studēt, dalīties viedokļos, iepazīt dažādas kultūras, kā arī politiskās un ekonomiskās struktūras ASV. Kopš 1991.gada vairāk nekā 190 profesori un studenti no Latvijas ir saņēmuši Fulbraita stipendiju un šīs programmas ietvaros apmeklējuši ASV.

Programmas ietvaros Latvijas Universitātē regulāri viesojas un studiju kursus docē ASV universitāšu akadēmiķi un dažādu nozaru profesionāļi. Tā, piemēram, 2015./2016. ak. gada pavasara semestri LU Juridiskajā fakultātē pavadīja Minesotas Universitātes profesore Džeina Kērtlija (Jane Kirtley), kura docēja studiju kursus mediju tiesībās un ētikā, nolasīja referātus Latvijas Tiesnešu konferencē un Mediju tiesību vasaras skolā, kā arī iesaistījās citās universitātes norisēs.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties