26. Maijs 2016 16:32
Jaunumi
Par normatīvo aktu pārkāpumiem Administratoru asociācija izbeigusi sertifikāta darbību Inesei Rimdžus

2016. gada 25. maijā Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijas (Administratoru asociācija) Sertifikācijas centrs par normatīvo aktu pārkāpumiem izbeidzis maksātnespējas procesa administratora sertifikāta darbību Inesei Rimdžus. Lēmums par sertifikāta darbības izbeigšanu pieņemts Maksātnespējas likuma 17. panta 3.1 daļas kārtībā, proti, ja pēdējo divu administratora sertifikāta darbības gadu laikā Maksātnespējas administrācija vismaz divas reizes atzinusi normatīvo aktu pārkāpumus administratora darbībā.

Pārkāpumi administratores darbībā tika konstatēti sūdzību izskatīšanas ietvaros, un rezultātā ir stājušies spēkā trīs Maksātnespējas administrācijas lēmumi par pārkāpumu atzīšanu divos juridisku personu maksātnespējas procesos.

Maksātnespējas likuma norma par sertifikāta darbības izbeigšanu, pamatojoties uz Maksātnespējas administrācijas atzītiem pārkāpumiem, ir imperatīva un sertifikāta darbības izbeigšanas procedūras ietvaros neparedz atzīto pārkāpumu rakstura izvērtēšanu vai lietderības apsvērumu izdarīšanu. Līdz ar to maksātnespējas procesa administratores Ineses Rimdžus sertifikāta darbība izbeigta pēc faktisko apstākļu konstatēšanas, proti, ir stājušies spēkā vismaz divi Maksātnespējas administrācijas lēmumi, ar kuriem pēdējo divu sertifikāta darbības gadu laikā atzīti pārkāpumi administratora darbībā.

Sertifikāta darbības izbeigšanas procedūras ietvaros netiek pārvērtēta administratoru profesionālo darbību uzraugošo institūciju – Maksātnespējas administrācijas un tiesas – spēkā stājušos lēmumu, ar kuriem administratora darbībā atzīti pārkāpumi, pamatotība.

Lēmums par sertifikāta darbības izbeigšanu ir apstrīdams mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas.

Šobrīd maksātnespējas procesa administratora sertifikāts izsniegts 324 personām. No tām 211 maksātnespējas procesa administratori brīvprātīgi apvienojušies biedrībā „Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija”, kuras mērķis ir administratoru organizatoriskās vienotības nodrošināšana, administratoru profesionālo interešu pārstāvība, aizstāvība, profesionālās atbilstības vērtēšana un kvalifikācijas celšana, kā arī tai noteikto uzdevumu veikšana, lai veicinātu kvalitatīvu maksātnespējas procesa gaitu.

Kopš 2009. gada 1. janvāra asociācija veic Maksātnespējas likumā noteiktos valsts pārvaldes uzdevumus: administratoru apmācība, sertifikācija, administratoru profesionālās kvalifikācijas pilnveide, administratoru atkārtota sertifikācija, administratoru sertifikātu darbības apturēšana, izbeigšana un sertifikāta anulēšana. Kopš 2015. gada 1. marta asociācijas Ētikas komisija izskata sūdzības un pieņem lēmumus par administratoru profesionālās ētikas normu pārkāpumiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties