25. Aprīlis 2016 09:58
Jaunumi
PKC izdod rokasgrāmatu, kas ļaus uzlabot politikas plānošanas kvalitāti Latvijā

Pagājušonedēļ Pārresoru koordinācijas centrs (PKC) atklāja tā ekspertu izstrādāto Politikas veidošanas rokasgrāmatu, sākotnēji ar to iepazīstinot vienu no rokasgrāmatas galvenajām mērķauditorijām un sadarbības pusēm tās izstrādes laikā – ministriju un valsts pārvaldes iestāžu ekspertus politikas plānošanā.

PKC vadītājs Pēteris Vilks, uzrunājot politikas plānotājus min: “Rokasgrāmata ir praktisks ceļvedis politiķu un valsts pārvaldes un pašvaldību plānotāju ikdienas darbā, plānojot, ieviešot un novērtējot izstrādātās politikas. Sabiedrības labklājības un valsts attīstības jautājumi mūsdienās caurvij visas politikas nozares un to efektīva risināšana paredz iestāžu un nozaru savstarpēju sadarbību. Tādēļ inovatīva politikas plānošana iekļauj horizontālu jeb pārnozarisku pieeju, novērtējot potenciālās politikas ietekmi gan uz konkrētu mērķu sasniegšanu, gan valsts attīstību.”

Lai iedzīvinātu radošu pieeju politikas plānošanā, rokasgrāmatas atklāšanu noslēdza radošās domāšanas seminārs, ko vadīja biedrības “ZINIS” lektore Vita Brakovska, sniedzot plānotājiem ieskatu praktiskās metodēs, kā ikdienā domāt plašāk, lai sasniegtu mērķus, un, kā ar neikdienišķu risinājumu palīdzību pieiet izaicinājumiem, ar ko plānotāji sastopas ikdienas darba procesā. Eksperti diskutēja par iespējām sekmēt uz pierādījumiem balstītas politikas veidošanu, stiprināt politikas plānotāju mijiedarbību ar politikas īstenotājiem un mērķa grupām, veicināt plašāku sabiedrības iesaisti politikas veidošanā un novērtēšanā, kā arī iespējām pilnveidot politikas veidošanas procesu, pielietojot radošās domāšanas metodes.

Rokasgrāmatas autores – PKC ekspertes Rudīte Osvalde, Iveta Ozoliņa, Māra Sīmane un Alise Vītola –  centušās skaidri un vienkārši izklāstīt galvenos politikas veidošanas pamatprincipus, kā arī palīdzēt orientēties plānošanas dokumentu veidos un hierarhijā. Rokasgrāmatā atradīsiet ieteikumus par to, kā optimāli organizēt plānošanas dokumentu izstrādes procesu, kā noteikt skaidrus politikas mērķus ar izmērāmiem rezultātiem, plānot nepieciešamos resursus un kā veikt politikas ietekmes izvērtēšanu.

Jūs varat iepazīties ar Politikas veidošanas rokasgrāmatu šeit.

Jūs varat lejupielādēt rokasgrāmatu šeit.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties