10. Decembris 2015 13:08
Jaunumi
Latvijas tiesnešu biedrības paziņojums

Ņemot vērā sabiedrības, plašsaziņas līdzekļu un augstu valsts amatpersonu pastiprināto uzmanību, kas pievērsta “Zolitūdes krimināllietas” procesam, Latvijas tiesnešu biedrība sniedz sekojošu paziņojumu:

“Latvijas tiesnešu biedrībai nav ne mazāko šaubu, ka “Zolitūdes krimināllieta” tiks iztiesāta rūpīgi, nonākot pie taisnīga krimināltiesisko attiecību noregulējuma. Jāsaprot, ka lietas iztiesāšana būs laikietilpīga, ņemot vērā tās sarežģītību, apjomu, lielo iesaistīto personu daudzumu un to, ka ikviena lieta prasa taisnīgu un rūpīgu tiesas procesu, kurā tiek izvērtēti visi apstākļi un argumenti, lai nonāktu pie taisnīgiem un pamatotiem secinājumiem.

Neatkarīgas, neietekmējamas tiesas darbs ir visas sabiedrības interesēs un prasa sabiedrības respektu, bet neietekmē katra sabiedrības locekļa tiesības uz viedokli un tā brīvu paušanu. Tomēr neviens nav tiesīgs tieši vai netieši ietekmēt tiesnešu darbu, tiesneši ir neatkarīgi un pakļauti tikai likumam.

Latvijas tiesnešu biedrība norāda, ka augstu valsts amatpersonu publiski paziņojumi par vainīgumu, nesagaidot tiesas spriedumu demokrātiskā un tiesiskā valstī nav pieļaujami, jo var tikt uztverti kā centieni ietekmēt tiesu."

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties