17. Augusts 2015 15:14
Jaunumi
Latvijas Universitātē šonedēļ notiek uzņemšana doktorantūrā
Latvijas Universitātē šonedēļ notiek uzņemšana doktorantūrā.

Šodien, 17.augustā, Latvijas Universitāte (LU) sāka pieteikumu pieņemšanu studijām doktora studiju programmās. Pieteikties studijām varēs 24 Universitātes īstenotajās doktora studiju programmās, kurās kopumā ir pieejama 131 valsts finansēta studiju vieta.

13 LU fakultātes piedāvā 24 doktora studiju programmas. Studiju ilgums doktorantūrā ir 3-4 gadi. Programmas ietvaros doktorantam jāizstrādā un jāaizstāv promocijas darbs.

Pieteikties studijām var Akadēmiskajā departamentā, Raiņa bulv. 19, 243.kab., no 19. līdz 21.augustam, iestājpārbaudījumi (pārrunas) notiks no 31.augusta līdz 4.septembrim, rezultāti tiks paziņoti līdz 11.septembrim, bet laikā no 21. līdz 25.septembrim jāreģistrējas studijām.

2014.gada nogalē doktorantūras programmās LU studēja 804 doktoranti, tika aizstāvēti 106 promocijas darbi. Vislielākais aizstāvēto promocijas darbu skaits bija bioloģijā - 12, vadībzinātnē – 10 un fizikā – 7. 2014.gadā LU bija 18 doktorantūras skolas, kas nodrošina doktora studiju programmu starpdisciplinaritāti.

Doktorantūras studentiem pieejams arī finansiālais atbalsts. Viņi, tāpat kā pamatstudiju un augstākā līmeņa studiju programmu studenti, var pretendēt uz valsts finansēto stipendiju, kā arī pieteikties LU Fonda stipendijām.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties