29. Jūlijs 2015 00:59
Jaunumi
Valsts drošības komitejas dokumentu zinātnisko izpēti uztic Latvijas Universitātei

Izglītības un zinātnes ministrija varēs slēgt vienošanos ar Latvijas Universitāti par Valsts drošības komitejas (VDK) dokumentu zinātnisko izpēti. To paredz otrdien, 28.jūlijā, pieņemtais valdības lēmums. Bijušās LPSR VDK dokumentu zinātniskās izpētes starpdisciplinārā komisija strādās Latvijas Universitātes ietvaros.

VDK dokumentu izpēti veiks Zinātnisko institūciju reģistrā reģistrētā zinātniskā institūcija, kam ir pieredze un  kompetence īstenot zinātniskos pētījumus. Tādēļ IZM paredzējusi slēgt vienošanos ar Latvijas Universitāti par VDK dokumentu zinātnisko izpēti.

Valdība atbalstīja arī IZM ierosinājumu nepiemērot publisko iepirkumu procedūru, lai izvairītos iespējamā valsts  un sabiedrības interešu apdraudējuma riska. Izpētes komisijas locekļiem ir nepieciešama pielaide kvalificētai informācijai, taču atbilstoši Publisko iepirkumu likumā noteiktajam, veicot iepirkuma procedūru,  IZM  nevarētu ietekmēt piedāvājumu saturu un garantēt, ka darbam komisijā netiek iesaistīta persona, kas ar savu rīcību vai izteikumiem var radīt apdraudējumu valsts drošībai un reputācijai.

Komisija izveidota ar Ministru kabineta 2014.gada 20.augusta rīkojumu Nr.433 „Par speciālās starpdisciplinārās komisijas izveidi Valsts drošības komitejas dokumentu izpētei”.

Ar Ministru kabineta rīkojuma projektu “Par bijušās LPSR Valsts drošības komitejas dokumentu zinātnisku izpēti” var iepazīties: http://tap.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40364761&mode=mk&date=2015-07-28.

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties