20. Jūlijs 2015 09:54
Jaunumi
Latvijas Tiesnešu biedrības paziņojums
6

Saistībā ar publiski izskanējušo informāciju par kādu Liepājas tiesas spriedumu, kurā pēc sabiedrības pārstāvju viedokļa pedofiliem piespriests neadekvāti maigs sods, Latvijas tiesnešu biedrība vēlas sniegt šādu informāciju.

To, cik pamatots vai nepamatots ir pirmās instances tiesas spriedums, ir tiesīga izvērtēt augstākas instances tiesa, ja par spriedumu tiek iesniegta sūdzība vai prokurora protests.

Līdz brīdim, kamēr pirmās instances tiesa nav sagatavojusi pilnu nolēmumu, jebkuras diskusijas par to vai tiesas spriedums ir pamatots vai nav pamatots ir pāragras, jo nav zināmi tiesas motīvi soda veida un mēra izvēlē.

Ja pirmās instances tiesas noteiktais sods pret procesā iesaistītajām personām, kurām ir tiesības pārsūdzēt tiesas spriedumu, ir par mīkstu, par to var iesniegt apelācijas sūdzību vai prokurors var iesniegt apelācijas protestu.

Latvijas tiesnešu biedrība respektē tiesības uz vārda brīvību, kas nostiprinātas Latvijas Republikas Satversmes 100.pantā. Katram ir tiesības izteikt kritiku un paust savu viedokli par notikumiem, kas norisinās sabiedrībā.

Latvijas tiesnešu biedrība atgādina, ka mūsu valstī ir trīs pakāpju tiesu sistēma, kas ir radīta un darbojas ar mērķi, lai nodrošinātu visām personām tiesības uz taisnīgu tiesu.

 
 
6 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
ai_bi
21. Jūlijs 2015 / 09:45
0
ATBILDĒT
Un piespiedu darbu šie abi vēl varētu nostrādāt kādā pašvaldības izglītības iestādē vai tās tuvumā. Tādam spriedumam nav attaisnojuma! Tad jau labāk, atstāt tikai kontroli un probāciju.
JI
20. Jūlijs 2015 / 14:08
2
ATBILDĒT
Tā var gadīties jebkuram, tāpēc uzskatu sodu par bargu.
Jurka
20. Jūlijs 2015 / 13:12
1
ATBILDĒT
Tik sūd i tie, ka šajā gadījumā prokuroru arī apmierina. Un apsūdzētos... Nav kas sniedz protestu, ja tauta nesados pa mizu sūdprokuroram, lai pēcāk sadotu sūdtiesnesim... Katrs atbild uz jautājumu - vai piekristu vianīgajam ar 240h piespiedu darbu, ja jūsu mazajai, piecgadīgajai meitai šis vainīgais ar savu krānu piecus gadus bakstītu sejā?????
RĀDĪT VĒL KOMENTĀRUS / 3
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties