2. Marts 2015 12:52
Jaunumi
Drošības policija aizturējusi Latvijas iedzīvotāju saistībā ar parakstu vākšanu par Latvijas iestāšanos Krievijas Federācijā
1

25.februārī Drošības policija aizturēja Latvijas iedzīvotāju saistībā ar interneta vietnē www.avaaz.org veikto parakstu vākšanu par Latvijas Republikas iestāšanos Krievijas Federācijā.

2014.gada martā ASV reģistrētajā interneta vietnē www.avaaz.org tika ievietota petīcija, kuras autors aicināja vākt parakstus par Latvijas Republikas iestāšanos Krievijas Federācijā. Pamatojoties uz to, 2014.gada 17.martā tika uzsākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 82.panta pirmo daļu (publisku aicinājumu likvidēt Latvijas Republikas valstisko neatkarību nolūkā iekļaut Latviju vienotā valstiskā veidojumā ar kādu citu valsti). Šī kriminālprocesa ietvaros Drošības policija š.g. 25.februārī aizturēja Latvijas iedzīvotāju, kā arī veica tiesas sankcionētu kratīšanu piecos objektos, kur tika izņemta datortehnika un elektroniskie datu nesēji. Izmeklēšanas gaitā iegūtā informācija liecina, ka aizturētais ir saistīts arī ar citām pēdējā laikā plašu rezonansi izraisījušām aktivitātēm interneta vidē.

Jāatzīmē, ka aizturētā persona tika identificēta, neraugoties uz to, ka savas aktivitātes izvērsa ārpus Latvijas Republikas reģistrētā interneta vietnē.

Drošības policija turpinās informēt sabiedrību par šī kriminālprocesa gaitu.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Jurka
2. Marts 2015 / 13:14
0
ATBILDĒT
Cepums Drošības Policijai! Vēl tik šito vajag pa visiem TV un internetiem izvazāt - tautai savi "varoņi" jāzina!
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties