5. Novembris 2014 11:20
Studenta Vārds
Pasniegtas LU mecenātu stipendijas LU Juridiskās fakultātes studentiem
1
Elīna Lūse (“Sorainen”), stipendijas ieguvējs Anrijs Šimkus un Agris Repšs (“Sorainen”)
Toms Grīnbergs, Latvijas Universitāte.

Šogad sadarbībā ar Latvijas Universitātes (LU) Fonda mecenātiem – zvērinātu advokātu biroju „Sorainen”, Gunāru un Ināru Blumbergiem, Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociāciju – piešķirtas stipendijas LU Juridiskās fakultātes studentiem.

Zvērinātu advokātu biroja „Sorainen” stipendijas mērķis ir studiju laikā atbalstīt LU Juridiskās fakultātes studentus, lai rosinātu viņu interesi par pētnieciskajām tēmām šādās jomās: Latvijas Republikas tiesu sistēmas/procesa efektivizēšana; starptautiskais civilprocess (ar trešo valstu elementu); intelektuālā īpašuma tiesības digitālā vidē; jebkādas tēmas starptautiskajās privāttiesībās.

Stipendija tiek piešķirta ceturto gadu, un šoreiz stipendiju 3 000 eiro apmērā ieguva LU Juridiskās fakultātes maģistrantūras students Anrijs Šimkus.

Anrijs Šimkus par sevi stāsta: „Savās studijās LU Juridiskajā fakultātē par vissvarīgāko vienmēr esmu uzskatījis centienus darīt vairāk nekā no studenta prasa mācības. Tāpēc esmu izmantojis visas iespējas, ko Universitāte man ir piedāvājusi. Kā svarīgākais jāmin aktīva dalība nacionāla un starptautiska mēroga tiesu izspēlēs. 2014. gada aprīlī devos pārstāvēt LU komandu starptautiskajā mediju tiesību izspēlē Oksfordā. Pēc tam aizstāvēju LU godu, piedaloties Rīgas Juridiskās augstskolas rīkotajā tiesu izspēlē, kurā ieguvu labākā oratora un rakstiskā darba balvu. Taču jau 2015. gadā pārstāvēšu Universitāti pasaulē prestižākajā tiesas izspēlē - "Phillip C. Jessup" starptautisko tiesību izspēlē Vašingtonā. Visās šajās izspēlēs man ir bijis jāveic nopietns pētnieciskais darbs par aktuāliem tiesību jautājumiem. Katra no šīm izspēlēm ir tikai stiprinājusi manu vēlmi veltīt sevi zinātnei un pētniecībai.

Vēlos teikt lielu paldies ZAB "Sorainen" pārstāvjiem Agrim Repšam un Elīnai Lūsei par izdarīto izvēli. Šīs stipendijas iegūšana ir ne tikai liels pagodinājums, bet arī lieliska motivācija turpināt iesāktos darbus un sasniegt jaunas virsotnes. Tas ir apliecinājums tam, ka maniem spēkiem tic un padarīto novērtē viens no labākajiem un studentiem draudzīgākajiem zvērinātu advokātu birojiem Baltijā.”

2013. gadā stipendiju izveidoja Gunārs un Ināra Blumbergi ar mērķi atbalstīt LU Juridiskās fakultātes studentus, kuru pētnieciskās intereses ir intelektuālā īpašuma tiesības (autortiesības, blakustiesības, rūpnieciskā īpašuma tiesības). Stipendiju 2 200 eiro apmērā ieguva LU Juridiskās fakultātes maģistrantūras studente Linda Reneslāce.

Viņa dalās pieredzē: „Lai kļūtu par labu juristu, interesējošo tiesību jomu loks ar laiku ir jāsašaurina, un noteiktas jomas jāsāk apgūt padziļināti. Viena no man interesējošām jomām noteikti ir intelektuālais īpašums, tādēļ nolēmu pieteikties Gunāra un Ināras Blumbergu stipendijai. Par saviem lielākajiem akadēmiskajiem sasniegumiem uzskatu dalību tiesas procesa izspēlēs – esmu piedalījusies trīs nacionāla un divās starptautiska līmeņa izspēlēs, un šobrīd esmu LU Juridiskās fakultātes komandā, ar kuru startēsim starptautiskajā tiesas procesa izspēlē „Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition” ASV. Papildus studijām tieši izspēles ir palīdzējušas man attīstīt pētnieciskās prasmes, kuras izmantošu, izstrādājot pētniecisko darbu intelektuālā īpašuma tiesībās. Man ir patiess gods saņemt Gunāra un Ināras Blumbergu stipendiju. Tā ne tikai izceļ manu līdzšinējo sasniegumu nozīmīgumu, bet arī dod ievērojamu ieguldījumu manā akadēmiskajā izaugsmē, atbalstot padziļinātu pētniecību intelektuālā īpašuma tiesību jomā.”

Savukārt Administratoru asociācijas stipendijas mērķis ir atbalstīt LU Juridiskās fakultātes studentus, lai rosinātu viņu interesi par maksātnespējas procesu un pētniecisko darbu. Stipendija 2014./2015. akadēmiskajā gadā tiek piešķirta pirmo reizi,  un to 1067,5 eiro apmērā ieguva LU Juridiskās fakultātes maģistrantūras studente Baiba Zvejniece.

„Ikdienā vienmēr cenšos uzstādīt sev jaunus mērķus un censties sasniegt iepriekš nesasniegtas virsotnes. Nepārtraukti cenšos atklāt sevī kaut ko jauno vai izmēģināt darīt ko jaunu. Arī pieteikšanās stipendijai bija jauns izaicinājums, kas vainagojas ar panākumiem. Paldies mecenātam - Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijai,” teic Baiba Zvejniece.

Vēl divām LU Juridiskās fakultātes bakalaura programmas studentēm - Evai Vīksnai un Ilzei Ambrasai – izdevies iegūt LU dižmecenāta Kristapa Morberga stipendiju izcilniekiem. Savukārt M.M.V. Petkevičs stipendiju 1. kursa studentiem, kuri ar labiem panākumiem absolvējuši vidusskolu un uzsākuši studijas LU, ieguvušas Arta Sprice un Annija Gobiņa.

Par LU Fondu

LU Fonda mecenātu stipendijas 2014./2015.akadēmiskajā gadā ir ieguvuši 115 studenti no LU, Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes, Latvijas Kultūras akadēmijas, Rīgas Tehniskās koledžas par kopsummu 265 529,34 eiro.

Visi stipendiju ieguvēju vārdi atrodami LU Fonda mājas lapā: http://www.fonds.lv/zinas/t/29776/

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Name
11. Novembris 2014 / 12:15
0
ATBILDĒT
Superīgi, ka dažādiem cilvēkiem dod reālu iespēju tās stipendijas dabūt! #proud
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties