8. Oktobris 2014 09:46
Studenta Vārds
Kā sākt izmantot LU Bibliotēku - informācija pirmā kursa studentiem

Latvijas Universitātes (LU) Bibliotēka kā lielākā Latvijas augstskolu bibliotēka nodrošina plašu informācijas resursu pieejamību atbilstoši LU studiju programmām un pētniecības virzieniem. Uzsākot studiju gaitas, aicinām pirmā kursa studentus no 3.septembra izmantot LU Bibliotēkas pakalpojumus!

Grāmatu un citu studijām nepieciešamo informācijas izdevumu meklēšanu un rezervāciju iespējams veikt elektroniskajā kopkatalogā, reģistrējoties ar savu LUIS lietotājvārdu un paroli. Izvēlieties sev ērtāko nozares bibliotēku, kurā vēlaties saņemt grāmatu un veiciet tās rezervāciju.

Lai saņemtu rezervēto izdevumu, pēc e-pasta par izdevuma rezervācijas izpildi saņemšanas, dodieties uz nozares bibliotēku, kurā to esat rezervējis un reģistrējieties pie bibliotekāra.

Reģistrēšanās laikā Jums jāuzrāda studenta apliecība vai personu apliecinošs dokuments un ar savu parakstu jāapstiprina, ka esat iepazinies ar Bibliotēkas lietošanas noteikumiem.

Pēc reģistrēšanās Jūs saņemsiet lietotāja identifikācijas numuru un paroli, kurus turpmāk varēsiet izmantot, meklējot rezervētās grāmatas rezervācijas plauktā vai rezervējot izdevumus. Bibliotēkas lietotāja ID numuru Jums būs jāizmanto turpmākai saziņai ar Bibliotēku, to norādot, sazinoties elektroniski vai mutiski.

Rezervēto grāmatu nepieciešams reģistrēt kā izsniegtu pie bibliotekāra vai pie pašapkalpošanās grāmatu izsniegšanas/nodošanas iekārtas, ja tāda nozares bibliotēkā ir. Aicinām sekot līdzi izdevuma nodošanas termiņam! To iespējams darīt, reģistrējoties kopkatalogā un atverot sadaļu "Lietotājs". Šajā sadaļā ir iespējams arī pagarināt izsniegto izdevumu termiņus, ja nav nokavēts nodošanas termiņš un tos nav rezervējusi cita persona.

Neaizmirstiet savlaicīgi pagarināt vai nodot izdevumu! Lūgums ņemt vērā, ka par ikvienu patapinājumā paņemtu izdevumu par katru nokavētu nodošanas dienu jāmaksā līgumsods 0,20 eiro apmērā. Līgumsodu var samaksāt gan uz vietas bibliotēkā, gan veicot pārskaitījumu elektroniski.

Ceļveži un video pamācības palīdzēs patstāvīgi apgūt elektroniskā kopkataloga un LU abonētu datubāzu izmantošanu. Aicinām elektroniski vai pie bibliotekāra pieteikties nodarbībām par iepriekš minētajiem tematiem!

Jautājumu un neskaidrību gadījumā sazinieties ar Bibliotēkas konsultantu darba dienās 9.00 – 21.00 un sestdienās 9.00 – 17.00: 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties