29. Augusts 2014 16:06
Jaunumi
Jaunajā mācību gadā mācības sāks 1270 ieslodzītie

No 1270 ieslodzītajiem, kuri šogad sāks jauno mācību gadu, 704 nolēmuši apgūt profesionālo izglītību, 560 vispārējo izglītību, bet 6 augstāko izglītību.

Valmieras cietuma divi ieslodzītie studēs Baltijas Starptautiskajā akadēmijā uzņēmējdarbību, Brasas cietuma viens ieslodzītais mācīsies Transporta un sakaru institūtā datoru zinātni un informācijas tehnoloģijas, Jelgavas cietuma viens ieslodzītais studēs sabiedriskās attiecības Baltijas Starptautiskajā akadēmijā, savukārt viens notiesātais maģistrantūras 1.kursā apgūs uzņēmējdarbības vadību un administrēšanu, bet tiesību zinātni Juridiskajā koledžā apgūs viens students. Cēsu 2.vakara (maiņu) vidusskolā 25 Cēsu audzināšanas iestādes nepilngadīgajiem audzēkņi turpinās apgūt pamatizglītību, bet 9 – vidējo izglītību.

Lai pēc atbrīvošanās no cietuma ieslodzītajiem būtu vieglāk atgriezties sabiedrībā un konkurēt darba tirgū, notiesātie lietderīgi izmanto laiku un apgūst kādu profesiju. Cietumos iespējams mācīties par apdares darbu strādnieku, elektromontieri, metinātāju, galdnieku, flīzētāju, drēbnieku, virpotāju, pavāru, frizieri, ēku siltinātāju, krāšņu podnieku, inženierkomunikāciju montētāju, informācijas ievadīšanas operatoru, atslēdznieku, lokmetinātāju un apgūt citas profesijas.

Latvijas ieslodzījuma vietas sadarbojas ar Jelgavas tehnikumu, Jelgavas Amatu vidusskolu, Daugavpils profesionālo vidusskolu, Daugavpils Celtnieku profesionālo vidusskolu, Aizkraukles profesionālo vidusskolu, Rīgas Valsts Tehnikumu, Rīgas Stila un modes profesionālo vidusskolu un citām mācību iestādēm, ar kuru palīdzību ieslodzītajiem iespējams saņemt nepieciešamās zināšanas un aroda iemaņas. Izglītības programmas nebrīvē īsteno tās skolas, kuras atrodas ģeogrāfiski tuvu konkrētajai ieslodzījuma vietai, un pasniedzēji ir attiecīgo skolu darbinieki. Cietumos mācību process tiek organizēts tāpat kā jebkurā skolā – nodarbības sākas no rīta, mācību stunda ilgst 40 minūtes, ir starpbrīži un pusdienu pārtraukums. Arī visi pārbaudījumi un centralizētie eksāmeni notiek vispārējā kārtībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties