7. Augusts 2014 09:53
Jaunumi
Latvijas Preses izdevēju asociācijas paziņojums par tiesu varas rīcību

Latvijas Preses izdevēju asociācija (LPIA) pauž satraukumu par nopietniem draudiem vārda brīvībai saistībā ar Rīgas Centra rajona tiesas lēmumu apķīlāt žurnāla "Ir" izdevēja AS "Cits medijs" aktīvus, apmierinot maksātnespējas administratora Māra Sprūda pieteikumu par goda un cieņas aizskaršanu, lai gan lietas izskatīšana pēc būtības nav sākta, un līdz ar to nav zināms, vai kompensācijas prasība ir pamatota.

Mediju nozare ir atbildīga par vārda brīvību, Latvijas iedzīvotāju tiesībām saņemt daudzpusīgu informāciju no dažādiem avotiem. Žurnāls "Ir" ieņem būtisku vietu pētnieciskās žurnālistikas nišā un padziļināti pēta svarīgākos sociālos un ekonomiskos procesus mūsu valstī.

LPIA izsaka dziļu neizpratni par tik nesamērīgu Latvijas tiesu varas sistēmas rīcību, kad tikai uz pieteikuma pamata pirms lietas izskatīšanas pēc būtības un pirms iztiesāšanas tiek pieņemts lēmums, kas apdraud mediju uzņēmuma darbību.

Tas var novest arī pie situācijas, ka visai sabiedrībai nozīmīgas tēmas arī citos medijos netiks atspoguļotas bailēs no tiesībsargājošo iestāžu sankcijām.

LPIA uzsver, ka Latvijas Republikas Satversmē ir noteiktas tiesības uz vārda brīvību, arī deklarācijā par Ministru kabineta iecerēto darbību viena no valdības izvirzītajām darbības prioritātēm 2014.gadā ir veicināt Latvijas elektronisko mediju un drukātās preses attīstību, radot labvēlīgus apstākļus to pastāvēšanai un konkurētspējai. Aicinām arī Latvijas tiesībsargājošās iestādes ievērot šos principus, jo demokrātiskā valstī visi vēlamies justies droši un pasargāti, nebaidīties no nepamatotām sankcijām no varas iestādēm, kurām būtu jāaizstāv taisnīguma un demokrātijas pamatprincipi.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties