22. Maijs 2014 11:59
Jaunumi
Eiropas Parlamenta vēlēšanās piedalīsies arī ieslodzīties balsstiesīgie pilsoņi

Latvijas ieslodzījuma vietās no 5015 ieslodzītajiem 3495 ir balsstiesīgi pilsoņi. Cik no viņiem piedalīsies Eiropas Parlamenta vēlēšanās šā gada 24. maijā, vēl tiek precizēts, jo joprojām cietumu administrācijai tiek iesniegti iesniegumi par vēlmi balsot.

Visu ieslodzījuma vietu administrācijas ir nodrošinājušas ieslodzītajiem iespēju laikus iepazīties ar pieteiktajiem kandidātu sarakstiem, ziņām par kandidātiem, priekšvēlēšanu programmām, kā arī informāciju par balsošanas kārtību.

Vēlētājs, kurš vēlas balsot ieslodzījuma vietā, ne agrāk kā 20 dienas un ne vēlāk kā vienu dienu pirms vēlēšanu dienas plkst. 16.00, iesniedz iesniegumu ieslodzījuma vietas administrācijai.

Izmantojot vēlētāju reģistra datus tiešsaistes režīmā, administrācijas pilnvarota persona pārbauda, vai iesniedzējs ir vēlētājs – vai ziņas par viņu iekļautas vēlētāju reģistrā. Ja ziņas par iesniedzēju ir iekļautas vēlētāju reģistrā, administrācijas pilnvarotā persona reģistrē viņu balsošanai ieslodzījuma vietā.

Ja ziņas par iesniedzēju nav iekļautas vēlētāju reģistrā, administrācijas pilnvarota persona par to informē iesniedzēju.

Katrā ieslodzījuma vietā balsošanai ir sagatavota atsevišķa telpa.

Saņemot Ieslodzījuma vietu pārvaldes atļauju un netraucējot vēlēšanu iecirkņa komisijas darbu, Eiropas Parlamenta vēlēšanu norisi ieslodzījuma vietās varēs novērot pilnvaroti novērotāji no katras politiskās partijas vai politisko partiju apvienības, kas attiecīgajām vēlēšanām ir iesniegušas kandidātu sarakstu, kā arī Centrālās vēlēšanu komisijas, attiecīgās republikas pilsētas vai novada vēlēšanu komisijas locekļi un šo komisiju pilnvarotas personas, kā arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties