9. Janvāris 2014 12:39
Jaunumi
Fotostāsts par Saeimas Juridiskā biroja dokumentu apkopojuma atvēršanas pasākumu
Saeimas Juridiskā biroja esošo un bijušo darbinieku kopbilde grāmatas "Saeimas Juridiskā biroja dokumenti. 1993–2013" atvēršanas svētkos
Saeimas Preses dienests

Pagājušā gada nogalē „Latvijas Vēstneša” apgādā klajā nāca Saeimas Juridiskā biroja dokumentu izlase "Saeimas Juridiskā biroja dokumenti. 1993–2013", ko tā darbinieki, veicot sava veida „revīziju” divu desmitgažu gadu veikumā, sagatavoja sakarā ar biroja dibināšanas 20 gadu jubileju. Savukārt 14.decembrī , klātesot Saeimas Prezidija locekļiem, valsts vadošajiem juristiem un ciešākajiem Juridiskā biroja sadarbības partneriem, jaunā grāmata tika svinīgi atvērta.

Saeimas Juridiskais birojs izveidots 1993.gada augustā – īsi pēc  5. Saeimas darba uzsākšanas. Tā galvenais uzdevums ir sniegt atzinumus un priekšlikumus Saeimas Prezidijam un komisijām par Saeimai iesniegtajiem likumprojektiem, taču vienlaikus ievērojamu biroja darba apjomu veido sarakste ar iestādēm un amatpersonām, kā arī atbildes uz privātpersonu iesniegumiem.

Krājumam izvēlēti dokumenti ar paliekošu juridisku vērtību un tādi, kas dod vērtējumu konkrētā laikmeta aktualitātēm. Tie aptver visas tiesību jomas – publiskās tiesības, privāttiesības, krimināltiesības, starptautiskās tiesības, taču visvairāk to ir par publisko tiesību, jo sevišķi konstitucionālo tiesību, jautājumiem, kam seko civiltiesību jautājumi. Tie sakārtoti nodaļās atbilstoši to Saeimas sasaukuma periodiem, kuru laikā birojs dokumentus izstrādājis.

Grāmatas atvēršanas svētkos Juridiskā biroja vadītājs Gunārs Kusiņš pauda vairāk nekā 30 juristiem, kas šo gadu laikā strādājuši Juridiskajā birojā un ar savām plašajām zināšanām, profesionālo attieksmi, pašaizliedzību un radošo pieeju devuši nozīmīgu ieguldījumu skaidras, saprotamas un mūsdienu vērtībām atbilstošas tiesību sistēmas izveidē un pilnveidošanā.

Grāmata „Saeimas Juridiskā biroja dokumenti. 1993–2013” nākusi klajā, Juridiskajam birojam sadarbojoties ar VSIA „Latvijas Vēstnesis”, - 300 eksemplāru lielā tirāžā. Visizdevīgāk to iegādāties „Latvijas Vēstneša” Klientu centrā Rīgā, Bruņinieku ielā 53, kur tas maksā 39.84 eiro jeb 28 latus.
Plašāk par grāmatu – 2013.gada 26.novembra „Jurista Vārda" numurā.
 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties