25. Novembris 2013 15:43
Jaunumi
Vērtēs Eiropas Savienības fondu apguvi transporta nozarē un paveikto ostu uzraudzības pilnveidošanā

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputāti otrdien, 26. novembrī, vērtēs Satiksmes ministrijas (SM) administrēto Eiropas Savienības (ES) fondu ieviešanas gaitu un paveikto ostu darbības un uzraudzības pilnveidošanā.

„Saskaņā ar ES fondu finanšu progresa pārskatu vairākās fondu aktivitātēs, kuras administrē Satiksmes ministrija, ir vērojami zemi finansējuma apguves rādītāji,” problēmu iezīmē komisijas priekšsēdētāja Elīna Siliņa. „Piemēram, aktivitātē „Ilgtspējīga sabiedriskā transporta sistēmas attīstība” līdz šim brīdim nav noslēgts neviens līgums, lai gan sākotnēji tam bija pieejams finansējums 100 miljonu latu apmērā, kas šobrīd ir samazināts līdz 21,5 miljoniem latu. Arī aktivitātēs „TENT-T dzelzceļa posmu rekonstrukcija un attīstība (Austrumu-Rietumu dzelzceļa koridora infrastruktūras attīstība un Rail Baltica)” un „Lielo ostu infrastruktūras attīstība „Jūras maģistrāļu” ietvaros” ir līdzīgas problēmas,” akcentēja E.Siliņa.

Komisija plāno vērtēt iemeslus zemajai finansējuma apguvei un pārliecināties, ka SM ir savlaicīgi apzinājusi pastāvošos riskus un paredzējusi pasākumus to novēršanai.

Tāpat, ņemot vērā aktualizētos problēmjautājumus būvniecības nozarē, deputāti vēlas noskaidrot, vai SM, uzraugot ES fondu finansēto projektu ieviešanas gaitu, pārliecinās par būvobjektu kvalitāti, piemēram, materiālu atbilstību sākotnējā būvprojektā plānotajam.

Deputāti arī vēlas iepazīties ar SM paveikto jaunas normatīvās bāzes izstrādē, kas paredzētu kārtību, kādā pārraugošā iestāde izvērtē un pieņem lēmumus par ostas valdes locekļu rīcību un atbildību, kā arī noteiktu rīcības mehānismu gadījumiem, kad būtisku lēmumu pieņemšanā balsis brīvostu valžu balsojumos dalās uz pusēm.

Komisija šo uzdevumu deva šī gada septembrī, reaģējot uz situāciju, kad pēc Valsts kontroles revīzijas par situāciju Rīgas brīvostā atbildīgās iestādes ilgstoši netika izvērtējušas Rīgas brīvostas pārvaldes amatpersonu atbildību par revīzijā konstatētajiem pārkāpumiem.

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde notiks otrdien, 26. novembrī, plkst. 12.00 Saeimas Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties