25. Novembris 2013 09:49
Jaunumi / Zolitūdes traģēdija
Jāpiešķir visi nepieciešamie līdzekļi Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanai

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs un Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis izsaka visdziļāko līdzjūtību Zolitūdes traģēdijā cietušo un bojāgājušo ģimenēm un uzsver nepieciešamību izmeklēšanu veikt ātri un profesionāli, neizslēdzot iespēju grozīt 2013.gada valsts budžetu.

„Zolitūdes traģēdija ir satricinājusi visu sabiedrību, tā ir radījusi ļoti dziļu iekšēju kolīziju ikvienā no mums. Tās iemesli ir jāizmeklē pēc iespējas ātri un profesionāli. Tādēļ aicinu Valsts policiju, izmeklētājus, prokuratūru, ikvienu izmeklēšanā iesaistīto institūciju apzināt papildus nepieciešamos resursus un iesniegt pieprasījumu Saeimas Budžeta komisijai. Esmu gatavs virzīt grozījumus 2013. gada valsts budžetā, lai izmeklēšana saņemtu visus nepieciešamos līdzekļus nekavējoties. To vistuvākajā laikā gaida ikkatrs mūsu valsts iedzīvotājs,” uzsver J.Reirs.

A. Latkovskis norāda: „Zolitūdes traģēdijas radītie morālie un psiholoģiskie zaudējumi nebūs atlīdzināmi nekad. Tomēr traģēdijas izmeklēšana var radīt papildu līdzekļu nepieciešamību. Ja tāda radīsies, esam gatavi šādam pieprasījumam atsaukties. Vēlos uzvērt nepieciešamību izmeklēšanas procesā piesaistīt neatkarīgus ārvalstu ekspertus, sevišķi ņemot vērā publiski bieži izskanējušo Latvijas būvniecības nozares saikni ar korupciju un neatkarības trūkumu.”

J. Reirs un A. Latkovskis uzsver, ka cer uz Saeimā ievēlēto deputātu atbalstu 2013. gada valsts budžeta grozīšanai šādiem mērķiem. „Tas ir mūsu parāds visu bojāgājušo un cietušo priekšā,” uzskata deputāti.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
VĒL PAR ŠO TĒMU
ZOLITŪDES TRAĢĒDIJA
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties