22. Novembris 2013 15:25
Jaunumi
Tiesai nodota krimināllieta par dīzeļdegvielas zādzību lielā apmērā

Šā gada 15. novembrī Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu par organizētā grupā izdarītu dīzeļdegvielas zādzību lielā apmērā. Zādzība izdarīta no naftas vada, tīši bojājot to un izdarot dīzeļgedvielas zādzību no ietaises, kas savieno naftas produktu glabātavas.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai pie kriminālatbildības sauktas astoņas personas. Visi apsūdzētie darbojušies organizētā noziedzīgā grupā, kuras mērķis bija tīši bojāt naftas produktu vadu un izdarīt dīzeļdegvielas zādzību, ko pārpumpēja no tvertnes uz automašīnā īpaši izveidotu tilpni dīzeļdegvielas pārvadāšanai.

 Noziedzīgo darbību rezultātā tika nodarīts mantisks kaitējums vairāk nekā Ls 569 apmērā, ko sastāda cauruļvada remontdarbi un pieslēguma likvidācijas darbu izmaksas, kā arī nozagtā dīzeļdegviela 35636 litri, kuras vērtība sastāda Ls 30682,59.

Četras apsūdzētās personas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 175. panta ceturtās daļas un 187.panta otrās daļas, savukārt vēl četri apsūdzētie pie kriminālatbildības saukti pēc Krimināllikuma 175.panta ceturtās daļas.

Lieta nodota izskatīšanai Kuldīgas rajona tiesā.

             Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties