22. Novembris 2013 07:00
Jaunumi
Tieslietu ministrs atstādina no amata zvērinātu notāri
Tieslietu ministrs ceturtdien nolēma atstādināt Rīgas apgabaltiesas zvērinātu notāri Lailu Porieti no amata līdz galīgā nolēmuma kriminālprocesā spēkā stāšanās brīdim.
LETA / Ieva Lūka

Tieslietu ministrijā (turpmāk- TM) 2013.gada 29.oktobrī saņemta Latvijas Zvērinātu notāru padomes vēstule, kurā tieslietu ministrs Jānis Bordāns informēts, ka pret zvērinātu notāri Lailu Porieti uzsākta kriminālvajāšana un pieņemts lēmums par lietas nodošanu tiesai.

Lai tieslietu ministrs varētu īstenot Notariāta likuma noteikto kompetenci un lemt par notāres turpmāku amata pienākumu pildīšanu, tika saņemta izsmeļoša informācija no Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūras un  Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas, kas  pamatoja apsūdzības celšanu un krimināllietas izskatīšanu pret Rīgas apgabaltiesas zvērinātu notāri Lailu Porieti. Arī pašu notāri lūdza sniegt rakstisku paskaidrojumu saistībā ar TM saņemto informāciju.

Izvērtējot visus saņemtos materiālus, ministrs secina, ka zvērinātai notārei Lailai Porietei turpinot pildīt zvērināta notāra amata pienākumus krimināllietas izskatīšanas laikā, varētu būt diskreditēts ne tikai notariāta institūts kā tāds, bet visa valsts pārvalde kopumā, jo atbilstoši Notariāta likumam amata darbībā zvērināti notāri pielīdzināti valsts amatpersonām un ir tiesu varai piederīgās personas. Līdz ar to nav pieļaujams, ka amatā, kurā uzticēts veikt valsts varas funkcijas, atrastos amatpersona, kura apsūdzēta smagu un sevišķi smagu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā, kas turklāt ir veikti amata darbību izpildes ietvaros.

Vērtējot visu informāciju kopsakarā, tieslietu ministrs šodien nolēma atstādināt Rīgas apgabaltiesas zvērinātu notāri Lailu Porieti no amata Rīgas apgabaltiesas darbības teritorijā līdz galīgā nolēmuma kriminālprocesā spēkā stāšanās brīdim.

Zvērinātas notāres Lailas Porietes atstādināšanas laikā notāra amata pienākumus uzdots veikt Rīgas apgabaltiesas zvērinātai notārei Diānai Tučkus.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties