12. Februāris 2019 /NR. 6 (1064)
Viedoklis
Latvijas bērnu interesēs nav atļaut izmantot medību ieročus bērniem
7
Juris Jansons
Tiesībsargs 

Kā jau tas ir plaši izskanējis, 31. janvārī Saeima otrajā lasījumā atbalstīja jauna Ieroču aprites likuma projektu, un vienlaikus ar to atbalstīts priekšlikums, kas paredz, ka medībām domātos šaujamieročus varēs izmantot no 16 gadu vecuma. Kā tiesībsargs šādus grozījumus nevaru vērtēt pozitīvi, jo, manā ieskatā, Latvijas bērnu vislabākajās interesēs nav atļaut izmantot medību ieročus bērniem.

Pirmkārt, kritiski ir vērtējams fakts, ka likumprojekta "Ieroču aprites likums" tik nopietni grozījumi, kas valdībā nav atbalstīti, ir iesniegti izskatīšanai Saeimā likumprojekta 2.

ABONĒ 2024.GADAM!
Trīs iespējas Tavai izvēlei: mazais, vidējais un lielais abonements!
7 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Jurčiks
12. Februāris 2019 / 17:13
8
ATBILDĒT
Latvijas bērnu interesēs ir augt kā bezatbildīgiem, nīkulīgiem memmesdēliņiem, kuri neko neprot un kuriem arī nekas nav jāprot...
? > Jurčiks
12. Februāris 2019 / 17:33
9
ATBILDĒT
Apgriežot jūsu loģisko virkni pretējā virzienā, visi, kas nešauj medībās, ir jāuzskata par "bezatbildīgiem, nīkulīgiem memmesdēliņiem, kuri neko neprot un kuriem arī nekas nav jāprot...".
Pats esat mednieks?
Jurčiks > ?
12. Februāris 2019 / 18:04
6
ATBILDĒT
Vai nevar bez demagoģijas? Medības ir viens no veidiem, kur var iesaistīt bērnus un radīt viņiem interesi. Turklāt kādi 16 gados bērni? Nevajag lidināties teorētiskos mākoņos. 16 gados gāja karot, savu tēvzemi sargāt, bet te puņķus laiž...

P.S. Mednieks neesmu. Bet nenosodu, ciktāl to neuztver kā sportu...
RĀDĪT VĒL KOMENTĀRUS / 4
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties