18. Janvāris 2019 14:10
Jaunumi
Likumi.lv atgādina par iespējām pie pantiem

Tiesību aktu vietnē Likumi.lv veikti dizaina uzlabojumi, lai dažādās iespējas darbam ar likuma panta tekstu kļūtu pamanāmākas un lietotākas.

Likumi.lv piedāvā šādas iespējas pie pantiem:

  • drukāt pantu;
  • saglabāt kā PDF;
  • uz panta pamata izdotie;
  • pievienot piezīmi;
  • atsauce uz pantu.

“Šīs dizainiskās izmaiņas bija ļoti nepieciešamas. Iespēju pie pantiem jaunais atveidojums ir intuitīvāks, pielāgots arī sociālo tīklu lietotāju paradumiem. Īpaši vēlējāmies izcelt iespēju skatīties uz panta pamata izdoto tiesību aktu sarakstus, ko lietotāji bieži nebija pamanījuši. Drīzumā sadaļā būs arī saites uz ar pantu saistītajiem Satversmes tiesas nolēmumiem un Senāta atziņām”, skaidro Likumi.lv vadītāja Inese Luste.

Uz panta pamata izdotie

Tā ir iespēja vienkopus aplūkot visus tiesību aktus, kas izdoti uz likuma pantā minētā deleģējuma pamata.

Piemēram, Darba likuma 61. panta 2. daļā ir šāds deleģējums:

“(2) Minimālās mēneša darba algas apmēru normālā darba laika ietvaros, kā arī minimālās stundas tarifa likmes aprēķināšanu nosaka Ministru kabinets.”

Ministru kabineta (MK) noteikumus, kas izdoti uz šī deleģējuma pamata, var aplūkot, uzklikšķinot panta labajā augšējā stūrī uz daudzpunktes simbola. Redzam, ka uz Darba likuma 61. panta 2. daļas pamata ir izdoti 10 MK noteikumi, no kuriem viens ir spēkā esošs.

Tāpat atgādinām, ka visiem likumiem sadaļā “Saistītie dokumenti” ir apakšsadaļa “Uz tiesību akta pamata izdotie”. Tajā apkopoti visi MK noteikumi, kas jebkad ir bijuši izdoti uz likuma pamata. Sarakstu iespējams filtrēt pēc panta un panta daļas.

Lai nepalaistu garām jaunos noteikumus, kas izdoti uz konkrētā likuma pamata, aicinām pieteikties uz paziņojumiem e-pastā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties