16. Janvāris 2019 09:31
Jaunumi
Jauna grāmata! Ceļā uz kriminālprocesa mērķi jeb kriminoloģiskie gēni
Santa Sāmīte

„Latvijas Vēstneša” Grāmatu apgāds laidis klajā Jāņa Baumaņa monogrāfiju „Ceļā uz kriminālprocesa mērķi jeb kriminoloģiskie gēni”.

Kriminālprocesa tiesību tematikai veltītajā grāmatā autors tiesību institūtus analizē sasaistē ar praksi. Izgaismojot konkrētu tiesisku problemātiku, viņš ne vien piedāvā iespējamos variantus prakses uzlabošanai, bet arī pauž savu viedokli tiesību normu jaunradei.

Tādējādi grāmatā ietvertās atziņas var būt nozīmīgas tālākā tiesību normu jaunradē, jo autors tajā piedāvā virkni variantu tiesību normu pilnveidošanai.

J. Baumanis pievēršas gan kriminālprocesa tiesībām, gan arī kriminoloģijai un krimināltiesībām, piedāvāto tematiku integrējot dažādās tiesību nozarēs. Tās visas tiek sasaistītas, par pamatu ņemot noziedzīgu nodarījumu un izmantojot analoģiju. Šāda pieeja piešķir grāmatai unikālu stilu.

Monogrāfijas struktūru autors pakārtojis kriminālprocesa norises ķēdei, virzoties no kriminālprocesa uzsākšanas uz tā pabeigšanu, īpašu uzmanību pievēršot noziedzīga nodarījuma cēloņu un veicinošo apstākļu noskaidrošanai.

Grāmata būs noderīga ikvienam praktiķim, kurš darbojas krimināltiesību jomā, krimināltiesību studentiem, kā arī likumdevējam likumprojektu izstrādes diskusijās.

Kur iegādāties?

E-grāmatnīcā „Latvijas Vēstneša” apgādā iznākušās grāmatas var iegādāties vislētāk – par izdevēja cenām. Grāmatu katalogs, karstās cenas, piegādes iespējas.

Lasītāju serviss

  • T.: 80006000; 67311161
  • E-pasts: gramatas@lv.lv
 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties