10. Janvāris 2019 10:41
Jaunumi
Latvijas Universitātē izstrādāts Krimināllikuma komentāru papildināts izdevums
1

Turpinot Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes (JF) docētāju sagatavoto Krimināllikuma komentāru atkārtotu izdošanu, VAS "Tiesu namu aģentūra" grāmatu apgādā klajā laista komentāru otrā daļa ar Krimināllikuma sevišķās daļas IX–XVII nodaļā ietverto normu analīzi.

Apjomīgo pētniecības un analīzes darbu turpinājuši LU JF Krimināltiesisko zinātņu katedras profesori Valentija Liholaja un Uldis Krastiņš. Nepieciešamību autoriem būtiski papildināt jau iepriekš veikto izpēti radījušas Krimināllikumā veiktās izmaiņas. Likumā iekļauta jauna nodaļa, kas skar ar terorismu saistītos noziegumus. Kopš iepriekšējā izdevuma publicēšanas veidojusies arī jauna tiesu prakse, judikatūra, teorētiskās nostādnes

Līdzās aplūkotajiem jauninājumiem Latvijas krimināltiesību teorijā un praksē autori komentāros izmantojuši un analizējuši arī starptautiskos tiesību aktus.

Krimināllikuma IX–XVII nodaļā regulēti tādi jautājumi kā atbildība par noziegumiem pret cilvēci, mieru, kara noziegumiem un genocīdu; noziegumi, kas saistīti ar terorismu; noziegumi pret valsti; noziedzīgi nodarījumi pret dabas vidi; noziedzīgi nodarījumi pret personu, kas aptver nonāvēšanu, kaitējuma nodarīšanu veselībai, personas pamattiesību un pamatbrīvību apdraudējumu, noziedzīgus nodarījumus pret personas brīvību, godu un cieņu, noziedzīgus nodarījumus pret tikumību un dzimumnoziegumus, kā arī noziedzīgus nodarījumus pret ģimeni un nepilngadīgajiem. Grāmatā izvērsti skaidrots likumā noteiktais attiecībā uz normu saturu, sastāva pazīmju izpratni un piemērošanu praksē. Papildus aplūkoti un ar tiesu praksi ilustrēti daudzi citi krimināltiesību jautājumi.

Jaunais izdevums ikvienam interesentam sniegs padziļinātu ieskatu krimināltiesisko attiecību regulējumā Latvijā. Tas būs labs palīgavots studentiem krimināltiesību apguvē, bet tiesnešiem, advokātiem un citiem praktizējošiem juristiem – nozares normu piemērošanā.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties