10. Decembris 2018 08:50
Jaunumi
Tiesu pils 80. gadadienā atver virtuālo ekskursiju pa ēku

9. decembrī – dienā, kad pirms 80 gadiem iesvētīta Tiesu pils – Valsts kanceleja atklāja virtuālo ekskursiju “Brīvības 36”, kas iepazīstina ar ēku, kurā šobrīd atrodas Ministru kabinets, Valsts kanceleja, Augstākā tiesa un Tieslietu ministrija.

Lai parādītu, ko sevī glabā pirms 80 gadiem celtais vēsturiskais nams, Valsts kanceleja izveidojusi digitālu ekskursiju ar 360 grādu panorāmas fotogrāfijām un telpu aprakstiem, ko nākotnē papildinās ar stāstu par Latvijas valdības vēsturi un valsts tapšanu.  

Virtuālajā tūrē apskatāma ne tikai valdības sēžu zāle, Ministru prezidentu zāle, Viesu salons, bibliotēka, bet arī Ministru prezidenta darba kabinets un unikāls panorāmas skats no ēkas jumta līdzās Latvijas valsts karogam. Digitālajā ekskursijā iekļauta arī iepriekš tikai nostāstos aprakstīta vieta – aiz biezām metāla durvīm esošs “bunkurs”, kurā 1991.gada trauksmainajos notikumos patvērās toreizējais Ministru prezidents Ivars Godmanis.

Brīvības bulvāra 36.namā mīt arī Augstākā tiesa jeb Senāts, un digitālajā ekskursijā apskatāma arī Senāta sēžu zāle un Augstākās tiesas priekšsēdētāja darba kabinets. Savukārt Tieslietu ministrijas ēkas daļā virtuāli var iepazīties ar tieslietu ministra darba kabinetu.

Ēka Brīvības bulvārī 36 1936.–1938. gadā celta kā Tiesu pils, pēc atklāšanas tās centrālajā daļā gar Brīvības ielu atradās Latvijas Senāts un Tieslietu ministrija, bet gar Elizabetes ielu – Tiesu palāta. 1940. gadā ēku pārņēma padomju valdība un tajā atradās Ministru padome un citas padomju institūcijas. Pēc Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas ēka kļuva par Latvijas Republikas Ministru kabineta un Valsts kancelejas atrašanās vietu, Augstākā tiesa atgriezās tikai Tiesu pils daļā, kur sākotnēji bija atradusies Tiesu palāta.

Virtuālo ekskursiju pa ēku Brīvības bulvārī 36 skatiet šeit

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties