16. Novembris 2018 11:18
Jaunumi
LU Juridiskā fakultāte uzsāk darbu Eiropas Tiesību institūta biedru vidū
Tieslietu ministrs Dz. Rasnačs, Eiropas Tiesību institūta prezidente K. Vendehorsta un LU JF dekāne A. Rodiņa institūta ģenerālās asamblejas atklāšanā Rīgā.
Linda Liepiņa

2018. gada septembrī Latvijas Universitātē (LU) norisinājās viens no nozīmīgākajiem Eiropas Savienības tiesību forumiem – Eiropas Tiesību institūta ģenerālā asambleja un tās ikgadējā konference, kas pulcēja vairāk nekā 300 juridisko profesiju pārstāvju. Noslēdzoties konferencei, LU saņēma uzaicinājumu pievienoties institūta biedru pulkam un nu kļuvusi par organizācijas institucionālo novērotāju.

"Pirms 100 gadiem LU Juridiskā fakultāte (JF) tika izveidota Eiropas tradīciju un vērtību garā. Šobrīd fakultāte ir nopietni strādājusi, lai turpinātu tās dibinātāju darbu, attīstītu un virzītu tiesību zinātni Latvijā, vienlaikus meklējot jaunus izaicinājumus arī starptautiskā līmenī," norāda LU JF dekāne asociētā profesore Anita Rodiņa. "Iesaiste institūta darbā LU dos iespēju sastapt jaunus domubiedrus starptautiskā vidē, līdzdarboties un īstenot dažāda mēroga projektus, kā arī turpināt integrāciju un iesaisti Eiropas tiesību vidē," uzsver A. Rodiņa.

Eiropas Tiesību institūts ir neatkarīga institūcija, kurā apvienojušies vairāk nekā 1300 biedru, tostarp fiziskas personas, iestādes, tiesas, advokātu biroji, universitātes un citas organizācijas. Institūta darbības principi balstīti pētniecības darbā un praktisku rekomendāciju izstrādē Eiropas tiesību attīstības un integrācijas kontekstā. Gadu gaitā organizācija kļuvusi par nozīmīgu forumu kā juridiskās domas attīstībai, tā arī starptautisku kontaktu dibināšanai. 

Novērotājiem organizācijas darbā ir būtiska loma. Šie organizācijas biedri regulāri sniedz viedokļus un ierosinājumus jaunu projektu izstrādē, kā arī izvirza un nominē pārstāvjus dažādās institūta lēmējinstitūcijās un darba grupās.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties