12. Novembris 2018 12:55
Jaunumi
Satversmes tiesas darbinieki pieredzes apmaiņas vizītē apmeklē Eiropas Savienības Tiesu
No ST arhīva

Laikā no 5. novembra līdz 8. novembrim Satversmes tiesas padomnieks Gatis Bārdiņš, kā arī tiesnešu palīdzes Elīna Semeņuka un Baiba Bakmane pieredzes apmaiņas vizītē apmeklēja Eiropas Savienības Tiesu Luksemburgā. Vizītes ietvaros viņi tikās ar Eiropas Savienības Tiesas tiesnesi Egilu Levitu, Eiropas Savienības Vispārējās tiesas tiesnesēm Ingrīdu Labucku un Ingu Reini, kā arī vairākiem tiesas darbiniekiem.

Satversmes tiesas darbiniekiem bija iespēja apmeklēt divas tiesas sēdes, tuvāk iepazīt Eiropas Savienības Tiesas un Vispārējās tiesas tiesvedības procesu un darba norisi, diskutēt ar ārvalstu kolēģiem par aktuāliem tiesību jautājumiem, kā arī prezentēt Satversmes tiesas judikatūras datubāzi. Darbinieki apmeklēja arī Eiropas Savienības Tiesas bibliotēku un Satversmes tiesas vārdā dāvināja tai vairākus izdevumus, kuros apkopoti Satversmes tiesas nolēmumi un konferenču materiāli.

Satversmes tiesas darbinieki pēc vizītes atzina, ka abas tiesas sastopas ar līdzīgiem izaicinājumiem. Kā piemēru var minēt vienveidīgas judikatūras nodrošināšanu, kurā izšķirīga nozīme ir informācijas tehnoloģijām. Satversmes tiesas darbinieki arī atzina, ka vizītes ietvaros guvuši vērtīgu pieredzi un zināšanas, kas turpmāk noderēs darba pienākumu izpildē.

Vizīti organizēja Eiropas Savienības Tiesas tiesneša Egila Levita birojs sadarbībā ar Satversmes tiesu, un tās mērķis bija veicināt tiesu dialogu un pieredzes apmaiņu, iegūt papildu zināšanas, kā arī aizgūt jaunas iemaņas darba efektivitātes uzlabošanai. Plānots, ka šī iniciatīva tiks turpināta.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties