3. Oktobris 2018 09:51
Jaunumi
Divpusējās sadarbības ietvaros Satversmes tiesu apmeklē Slovēnijas Konstitucionālās tiesas delegācija

No 3. līdz 5. oktobrim Satversmes tiesu oficiālā vizītē apmeklēs Slovēnijas Konstitucionālās tiesas delegācija. Tikšanās laikā notiks trīs darba sesijas, kurās tiesneši diskutēs par konstitucionālo tiesu lomu globālo izaicinājumu priekšā un apspriedīs tiesu judikatūru.

Divpusējās tikšanās mērķis ir stiprināt starptautiska līmeņa tiesu dialogu un veicināt tiesu sadarbību, kā arī dalīties pieredzē un apspriest gan nacionāla, gan globāla mēroga aktuālos konstitucionālo tiesību jautājumus.

Pirmās darba sesijas ietvaros par atsevišķām Satversmes tiesā izskatītajām lietām, vēršot uzmanību uz tiesas secinājumiem un spriedumos iekļautajām atziņām, priekšlasījumu sniegs tiesnese Daiga Rezevska, savukārt Slovēnijas Konstitucionālās tiesas judikatūru skaidros tiesnese Špelca Mežnara (Špelca Mežnar).

Otrajā darba sesijā tiesneši turpinās tēmu par konstitucionālo tiesu lomu globalizētajā pasaulē, turpinot diskusiju, kas tika aizsākta šā gada maijā Satversmes tiesas organizētajā starptautiskajā konferencē Rīgā. Slovēnijas Konstitucionālās tiesas skatījumu šīs tēmas ietvaros prezentēs tiesnesis Matejs Aceto (Matej Accetto), turpretim no Satversmes tiesas puses priekšlasījumu sniegs tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele.

Vizīte noslēgsies ar diskusiju, kurā tiesneši apmainīsies viedokļiem un pārdomām par izskanējušajiem priekšlasījumiem un turpmāko sadarbību, lai stiprinātu tiesiskumu Eiropā.

Slovēnijas Konstitucionālās tiesas delegācijas sastāvā būs tiesas priekšsēdētāja Jadranka Sovdata (Jadranka Sovdat), tiesneši – Špelca Mežnara, Raiko Kņezs (Rajko Knez), Matejs Aceto, kā arī tiesas ģenerālsekretārs Sebastians Nerads (Sebastian Nerad).

Divpusējā sadarbība ar Slovēnijas Konstitucionālās tiesas tiesnešiem aizsākta pērn oktobrī, kad Satversmes tiesas delegācija viesojās  Slovēnijas Konstitucionālajā tiesā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties