26. Septembris 2018 09:22
Jaunumi
Ukrainas Augstākā tiesa divu projektu ietvaros gūst pieredzi Latvijas Augstākajā tiesā

Otrdien, 25. septembrī, Augstākajā tiesā viesojās divas Ukrainas Augstākās tiesas pārstāvju grupas, kas gūt pieredzi Latvijā ieradušās divu dažādu Eiropas atbalstītu projektu ietvaros.

Ukrainas Augstākās tiesas tiesneši tikās ar Augstākās tiesas priekšsēdētāju Ivaru Bičkoviču un tiesnešiem un zinātniskajiem padomniekiem no visiem departamentiem, lai iepazītos ar Latvijas Augstākās tiesas darba pieredzi, īpašu uzmanību pievēršot tā saucamajiem “kasācijas filtriem”. Latvijas likumos ir iestrādāta diezgan plaša iespēja atteikt kasācijas tiesvedības ierosināšanu ar mērķi samazināt lietu uzkrājumu tiesā. Katrā departamentā ir sava kārtība, turklāt laika gaitā tā ir attīstījusies. Departamenti dalījās pieredzē, kā un kāpēc šie filtri tika palielināti. Ukraiņu kolēģiem īpaši interesēja Satversmes tiesas iebildumi pret Augstākās tiesas Krimināllietu departamenta praksi nemotivēt atteikumus.

Ukrainas Augstākās tiesas tiesneši Latvijā ieradušies Twinning projekta “Ukrainas Augstākās tiesas institucionālās kapacitātes stiprināšana cilvēktiesību aizsardzības jomā nacionālā līmenī” ietvaros. Vizīti organizēja tiesnese Jaurtrīte Briede, kas šobrīd strādā par Twining projekta eksperti Ukrainas Augstākajā tiesā.

Savukārt Ukrainas Augstākās tiesas darbinieku delegācija ieradusies Latvijā Tiesu administrācijas īstenotā projekta "Sadarbības attīstība starp Ukrainas un Latvijas tieslietu institūcijām par jaunāko tiesu administrēšanas sistēmu tehnoloģijām" ietvaros.

Ukrainas kolēģi ar interesi uzklausīja Augstākās tiesas Administrācijas vadītāju Sandru Lapiņu, Administrācijas nodaļu un Kancelejas vadītājus, kā arī Judikatūras un zinātniski analītiskās nodaļas padomnieku Aleksandru Potaičuku, kas dalījās pieredzē par dažādiem tiesas darba organizācijas aspektiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties