20. Septembris 2018 11:17
Jaunumi
Polijas Tieslietu padomei uz laiku atņemtas balsstiesības Eiropas Tieslietu asociācijā

2018. gada 17. septembrī Bukarestē notikušajā ENCJ (Eiropas Tieslietu padomju asociācijas) Ģenerālajā asamblejā izskatīts jautājums par Polijas Tieslietu padomes (Krajowa Rada Sądownictwa) atstādināšanu no ENCJ aktīvo locekļu statusa.

Kā viens no nozīmīgiem dalības ENCJ priekšnosacījumiem ir tas, ka tieslietu padomes darbojas neatkarīgi no izpildvaras un likumdevēja varas un sniedz pilnīgu atbalstu tiesnešu un tiesu varas neatkarības nodrošināšanai dalībvalstīs.

Jau vairākus gadus ENCJ ir paudusi nosodījumu par notikumiem Polijā, kā arī šā gada jūnijā veikusi vizīti uz jaunievēlēto Polijas Tieslietu padomi. Pēc minētās vizītes bažas par tiesu varas neatkarības zaudēšanu Polijā nav mazinājušās.

Pamatojoties uz balsojumu, Polijas Tieslietu padomei uz laiku atņemtas balsstiesības, kā arī iespēja piedalīties ENCJ organizētos pasākumos un projektos. Neskatoties uz notikušo, ENCJ saglabās kontaktus ar Poliju, kā arī turpinās situācijas monitoringu, lai uzlabojumu gadījumā varētu lemt par pilnvērtīgas dalīborganizācijas statusa atjaunošanu.

ENCJ paziņojums presei angļu valodā pieejams šeit.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties