19. Septembris 2018 08:57
Jaunumi
Ievēlēti visi tiesnešu pārstāvji Tieslietu padomē, Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijā un Tiesnešu disciplinārkolēģijā

Otrdien, 18. septembrī, notikušajā tiesnešu neklātienes konferencē Tieslietu padomes locekļu otrajā vēlēšanu kārtā par Tieslietu padomes locekli no apgabaltiesu tiesnešu vidus ievēlēta Rīgas apgabaltiesas tiesnese Dzintra Balta.

Līdz ar to Tieslietu padomē ir ievēlēti visi tiesnešu pārstāvji, kas bija jāievēl sakarā ar to, ka līdzšinējiem vēlētajiem locekļiem beidzās likumā noteiktais divu termiņu pilnvaru laiks.

Tāpat elektroniskajās vēlēšanās ievēlēti nepieciešamie tiesnešu pārstāvji Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijā un Tiesnešu disciplinārkolēģijā.

Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijā no Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamenta tiesnešu vidus ievēlēta Rudīte Vīduša, no Civillietu departamenta tiesnešu vidus Aivars Keišs.

Tiesnešu disciplinārkolēģijā ievēlēti no Augstākās tiesas tiesnešu vidus Krimināllietu departamenta tiesnesis Pēteris Opincāns un Civillietu departamenta tiesnese Inta Lauka, no apgabaltiesu priekšsēdētāju vidus Zemgales apgabaltiesas priekšsēdētāja Inguna Preisa un Vidzemes apgabaltiesas priekšsēdētāja Edīte Knēgere, no rajona (pilsētas) tiesu priekšsēdētāju vidus Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētājs Ilgvars Jaunģelže un Administratīvās rajona tiesas priekšsēdētāja Ilze Freimane, no rajonu (pilsētu) tiesu zemesgrāmatu nodaļu priekšnieku vidus Kurzemes rajona tiesas zemesgrāmatu nodaļas priekšniece Elga Guitāne un Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas zemesgrāmatu nodaļas priekšniece Žanna Zujeva.

Tiesnešu pašpārvaldes locekļus ievēl uz četru gadu pilnvaru termiņu. Tieslietu padomē tiesnesi var ievēlēt atkārtoti, bet ne vairāk kā divas reizes pēc kārtas. Tiesnešu disciplinārkolēģijā un Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijā atkārtotu termiņu ierobežojums nav noteikts. Viens tiesnesis vienlaikus var ieņemt amatu tikai vienā pašpārvaldes institūcijā.

Elektroniskajās vēlēšanās piedalījās 382 no 558 tiesnešiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties