18. Septembris 2018 12:12
Jaunumi
Amerikas Tirdzniecības palāta pauž atbalstu Trauksmes celšanas likumprojektam

Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā (ATPL) informē, ka ir nosūtījusi vēstuli Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētajai, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājam un Saeimā pārstāvēto politisko partiju frakcijām un pie tām nepiederošajiem deputātiem ar aicinājumu pieņemt Trauksmes celšanas likumprojektu. 

Uzskatot, ka likumprojekts sniegs būtiskus ieguvumus valstij un sabiedrībai, ATPL aicina atbalstīt likumprojekta izskatīšanu un pieņemšanu līdz šīs Saeimas pilnvaru beigām. 

ATPL prezidents Arnis Kākulis uzsver: “Trauksmes cēlēju aizsardzība ir svarīgs priekšnoteikums korupcijas, kukuļošanas, krāpšanas un citu nelikumīgu darbību apkarošanai gan privātajā, gan sabiedriskajā sektorā. Ilgtermiņā šāda likuma ieviešana kalpos sabiedrības interesēm, jo veicinās godprātīgu un atbildīgu darbību un attieksmi.” 

ATPL atbalsta likumprojektu vairāku ieguvumu dēļ - tas panāks lielāku caurspīdīgumu publisko iepirkumu jomā, padarot tos ekonomiski izdevīgākus, kā arī palīdzēs novērst iespējamos zaudējumus, kas radušies korupcijas, veselības vai vides apdraudējumu rezultātā, tādējādi sekmējot valsts ekonomikas attīstību. Turklāt trauksmes likuma pieņemšana sekmēs godīgu uzņēmējdarbības vidi, nodrošinās maksimālu uzņēmumu reputācijas aizsardzību un paaugstinās uzņēmumu ētikas līmeni. 

Jau divdesmit piecu gadu garumā ATPL veltī pūles, lai uzlabotu uzņēmējdarbības un investīciju vidi Latvijā ar mērķi panākt to, ka veiktās investīcijas paliek Latvijā un centieni piesaistīt jaunus investorus vainagojas panākumiem. Korupcijas novēršana un godīgu konkurences apstākļu nodrošināšana ir būtisks priekšnoteikums ārvalstu uzņēmumiem, izvēloties savu biznesu attīstīt tieši Latvijā. Tādēļ ATPL pauž vispārēju atbalstu trauksmes celšanas regulējuma pieņemšanai un aicina nodrošināt likumprojekta tālāku virzību un pieņemšanu - pilnā apmērā un steidzamības kārtā - līdz šīs Saeimas pilnvaru beigām. 

ATPL ir vadošā ārvalstu tirdzniecības palāta Latvijā, pārstāvot vairāk kā 140 uzņēmumu. ATPL mērķi ir veicināt un stiprināt tirdzniecību, investīcijas, partnerību un draudzību starp ASV un Latviju, kā arī kalpot par viedokļu, zināšanu apmaiņas un kontaktu platformu biedriem, partneriem un starptautiskās uzņēmēju sabiedrības pārstāvjiem Latvijā. Palātas mērķi sakņoti četros pamatprincipos: godprātīga, atbildīga, uz sadarbību un izcilību vērsta darbība. Sīkāka informācija: www.amcham.lv     

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties