18. Septembris 2018 11:57
Jaunumi
Ārlietu ministrijas mājaslapā ir izveidota jauna sadaļa par Brexit

Sarunās par Apvienotās Karalistes (AK) Izstāšanās līgumu no Eiropas Savienības jeb tādā dēvēto Brexit tuvojas izšķirošs posms. Neatkarīgi no sarunu rezultāta būs pārmaiņas ES un AK attiecībās, kuras ietekmēs Latvijas iedzīvotājus un uzņēmējus. Lai sabiedrība būtu labāk sagatavojusies gaidāmajām pārmaiņām, Ārlietu ministrijas mājaslapā ir izveidota jauna sadaļa par Brexit. Tajā ir pieejama informācija par Brexit procesu, sekām un iespējamiem sagatavošanās pasākumiem.

Informācija regulāri tiks atjaunota un papildināta arī ar citu valsts pārvaldes institūciju sniegto informāciju par Brexit

Papildu informācija

Apvienotās Karalistes izstāšanās no ES notiks 2019. gada 30. martā. Sarunas par AK Izstāšanās līgumu jāpabeidz šogad. ES prioritāte sarunās ir nodrošināt sakārtotu AK izstāšanās procesu un tā tiesisko noteiktību. Vienlaikus gan ES, gan AK veic pasākumus, lai sagatavotos pārmaiņām, kas iestāsies gan gadījumā, ja laikus spēkā stāsies Izstāšanas līgums, gan gadījumā, ja neizdosies panākt vienošanos.

Latvijas iedzīvotājiem un uzņēmējiem ir svarīgi sagatavoties pārmaiņām, kas iestāsies pēc Brexit. Gala vienošanās ar AK vēl nav panākta, tāpēc iznākumu šobrīd pilnībā nevar prognozēt. Piemēram, sagaidāms, ka personas datu apmaiņu ES un AK starpā regulēs citādi noteikumi kā līdz šim, kā arī AK iestāžu izdotie sertifikāti, licences un atļaujas, iespējams, vairs nebūs spēkā.

Nozaru ministrijas un to padotībā esošās iestādes ir atbildīgas par nepieciešamo pasākumu apzināšanu un veikšanu, lai sagatavotos Brexit radītajām pārmaiņām. Ārlietu ministrija veikusi virkni koordinācijas un sagatavošanās pasākumu. Ņemot vērā Latvijas diasporas ievērojamo lielumu AK, Latvijas vēstniecība Londonā ir aktīvi informējusi tautiešus par Brexit procesu un iespējamo ietekmi uz viņu tiesībām. Ārlietu ministrijas pārstāvji tikušies ar uzņēmēju organizācijām (piemēram, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, Latvijas Darba devēju konfederāciju), lai informētu par Brexit procesu un vērstu uzmanību uz riskiem un pārmaiņām, kas iespējamas pēc Brexit.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties