17. Septembris 2018 09:08
Jaunumi
Ārlietu ministrijā atklāts lekciju cikls “Sankciju likuma efektīva ieviešana Latvijā”

12. septembrī ar lekciju “Sankcijas: kas tās ir un kur tās meklēt?” tika atklāts lekciju cikls “Sankciju likuma efektīva ieviešana Latvijā”, kuru rīko Ārlietu ministrija sadarbībā ar Finanšu ministriju, Finanšu un kapitāla tirgus komisiju, Iepirkumu uzraudzības biroju, Patērētāju tiesību aizsardzības centru un Valsts ieņēmumu dienestu. Lekciju apmeklēt bija aicinātas valsts pārvaldes un tiesībsargājošās iestādes, kā arī finanšu un kapitāla tirgus pārstāvji.

Pasākumu atklāja Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs, kurš sniedza klātesošajiem ieskatu par starptautisko un nacionālo sankciju nozīmi Latvijas ārpolitikā, drošības stiprināšanā un sadarbībā ar starptautiskajiem partneriem.

Lekciju vadīja Ārlietu ministrijas Starptautisko tiesību nodaļas eksperti, kuri skaidroja sankciju vēsturi un būtību, kā arī sniedza informāciju par šobrīd pasaulē pastāvošajiem sankciju režīmiem un veidiem. Klausītāji tika iepazīstināti ar jaunākajiem grozījumiem Starptautisko un Latvijas Republikas nacionālo sankciju likumā un Ārlietu ministrijas lomu sankciju koordinēšanā.

Pēc lekcijas sekoja jautājumu un atbilžu daļa, kurā apmeklētājiem bija iespēja uzdot viņus interesējošus jautājumus. Detalizētāka informācija par lekciju tiks publicēta Ārlietu ministrijas mājaslapas sadaļā “Sankcijas”.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties