11. Septembris 2018 16:45
Jaunumi
Satversmes tiesas priekšsēdētājas vietniece Sanita Osipova: Latvijas tautai vajadzīga patiesība un vēsturiskais taisnīgums
1

Sestdien, 8. septembrī, Rīgas Biznesa Skola (RBS) un Rīgas Metropolijas Romas katoļu kūrija, tuvojoties 24. septembrī gaidāmajai pāvesta Franciska vizītei Latvijā, rīkoja līderu paneļdiskusiju “Kādas vērtības var nodrošināt Latvijas attīstības ilgtspējību?”. Šajā diskusijā piedalījās arī Satversmes tiesas priekšsēdētājas vietniece Sanita Osipova.

Sanita Osipova, runājot par Latvijas tautas galvenajām vērtībām, uzsvēra, ka mums ir vajadzīga patiesība un vēsturiskais taisnīgums. Tās ir divas vērtības, kas vienlaikus ir arī cilvēka pamattiesības. Viņa teica, ka patiesība nekad nevar būt novēlota – labāk vēlāk, nekā nekad. Savukārt par vēsturiskā taisnīguma atjaunošana viņa uzsvēra, ka Latvijā bijusi tikai ekonomiskā taisnīguma atjaunošana, bet dvēseles dziedināšana caur lustrāciju diemžēl nav notikusi.

Diskusijas turpinājumā Sanita Osipova vērsa klātesošo uzmanību uz vēl vienu būtisku aspektu. Viņa teica, ka valstī šobrīd aktīvi tiek strādāts pie tā, lai aizbraukušie atgrieztos. Tomēr Latvijas kontekstā būtiski, lai tiek novērtēti arī tie, kuri šeit ir palikuši un ziedojuši ne tikai savas karjeras iespējas ārzemēs, bet arī savu intelektuālo kapacitāti, lai kalpotu Latvijas labā. Sanita Osipova uzsvēra, ja Latvija būs tiesiska un arī labklājīga valsts, tad aizbraukušos vairs nevajadzēs mudināt atgriezties, viņi to izdarīs paši.

Paneļdiskusijā piedalījās arī Romas katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs, RBS direktors Jānis Grēviņš, uzņēmējs, RBS Padomdevēju Konventa loceklis Viesturs Kulikovskis, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents, augstskolas “Turība” īpašnieks Aigars Rostovskis, “PWC” priekšsēdētāja, Ārvalstu investoru padomes Latvijā priekšsēdētājas vietniece Zlata Elksniņa-Zaščirinska, Latvijas Universitātes docents Andrejs Mūrnieks un RBS studente Marta Muižniece. Diskusiju vadīja RBS asociētais profesors Klaudio Andress Rivjera.

Diskusijas mērķis bija aktualizēt jautājumus par valsts ilgtspējīgu attīstību, kurus pasaules arēnā valstu līderiem uzdod pāvests.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Tiesnesis
12. Septembris 2018 / 15:20
1
ATBILDĒT
Rostovska nemitīgā ļaunuma saskatīšana valsts pārvaldē (pilsoņa un valsts pretnostatīšana) ir padomju laika tendence. Pats sevi neredz spogulī!
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties