29. Augusts 2018 11:51
Jaunumi
Latvijas valdībai 100 – atklās unikālu izstādi un notiks Latvijas Ministru prezidentu diskusija

Trešdien, 5. septembrī, Ministru prezidents Māris Kučinskis atklās izstādi Ministru kabinetā, atzīmējot Latvijas valdības izveidošanas simtgadi. Tai pašā dienā valdības sēžu zālē notiks līdz šim nebijusi diskusija starp Latvijas premjerministriem “Latvija pirmajos un nākamajos 100 gados #LV200”.

Šogad savu simtgadi atzīmē ne tikai Latvijas valsts, bet arī tās valdība. Valdības darbs un tās lēmumi visos laikos spēlējuši nozīmīgu lomu valsts veidošanā un attīstībā, tāpēc, apzinoties šo nozīmīgo notikumu, Ministru kabinetā no 5. septembra līdz 15. decembrim būs apskatāma izstāde “Latvijas valdībai 100”. Raugoties caur visu Latvijas premjerministru prizmas, izstādē atspoguļota Latvijas valdības veidošanās vēsture, tās darbs un būtiskākie lēmumi laikā, kad valsts tika nodibināta un arī pēc neatkarības atgūšanas 1990. gadā.

Valsts iekšējās stabilitātes nodrošināšana, iedzīvotāju apgāde ar pārtiku, Latvijas armijas veidošana, agrārā reforma, valsts iestāžu izveide, latviešu valodas pozīciju nostiprināšana – tie ir tikai daži no valdību būtiskākajiem lēmumiem neatkarīgas Latvijas izveidošanas posmā. Savukārt mūsdienās Ministru kabinets ir lēmis gan par padomju karaspēka izvešanu no valsts, ministriju skaita samazināšanu un civildienesta izveidi, valūtu maiņu, privatizāciju, iestāšanos Eiropas Savienībā, NATO, OECD un citās organizācijās, gan par valsts atbalsta vairošanu demogrāfijas jautājumiem, tai skaitā ģimenēm ar bērniem, tautsaimniecības vides attīstību un ekonomikas izaugsmi, kā arī par pārmaiņām izglītības sistēmā, veselības aprūpē un nodokļu politikā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties