8. Augusts 2018 08:53
Jaunumi
ANO Rasu diskriminācijas komiteja izskatīs Latvijas ziņojumu

8. un 9. augustā Ženēvā Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Rasu diskriminācijas izskaušanas komiteja (Komiteja) izskatīs Latvijas Republikas kārtējo ziņojumu par ANO 1965. gada Konvencijas par visu veidu rasu diskriminācijas izskaušanu (Konvencija) izpildi Latvijas Republikā laikposmā no 2008. gada līdz 2016. gadam (Ziņojums).

Ziņojums ir iesniegts atbilstoši Konvencijas 9. pantam, kas paredz, ka Konvencijas dalībvalstis periodiski informē ANO par paveikto Konvencijas normu iedzīvināšanā.

Ziņojums tika apstiprināts Ministru kabinetā 2017. gada 10. oktobrī, un 2017. gada 12. oktobrī Ziņojums tika iesniegts ANO.

Tajā sniegta informācija par Latvijas paveikto diskriminācijas izskaušanā, sabiedrības integrācijas un iecietības veicināšanā, kā arī informācija par sabiedrību izglītojošiem un informējošiem pasākumiem par iecietību un diskriminācijas aizliegumu. Ziņojumā iekļauta informācija par spēkā esošo normatīvo regulējumu, kas noteic atšķirīgas attieksmes aizliegumu, kā arī par būtiskākajiem grozījumiem normatīvajā ietvarā, tajā skaitā par grozījumiem Krimināllikumā, kas vērsti uz naida noziegumu apkarošanu. Ziņojums sniedz arī informāciju par personu vienlīdzīgu pieeju tiesai un citām valsts iestādēm, par naturalizācijas procesu, valsts valodas apguves iespējām, par izglītības reformas ieviešanas gaitu un rezultātiem, par mazākumtautību izglītību un personai pieejamiem tiesību aizsardzības līdzekļiem diskriminācijas aizlieguma pārkāpuma gadījumā.

Latvijas delegāciju, kas piedalīsies Ziņojuma izskatīšanā, vadīs Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs. Delegācijas sastāvā ir pārstāvji no Ārlietu ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Kultūras ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Labklājības ministrijas un Tieslietu ministrijas.

Divas Latvijas nevalstiskās organizācijas – Latvijas Cilvēktiesību centrs un CLSF Latvijas Cilvēktiesību komiteja – ir izmantojušas iespēju iesniegt Komitejai savus alternatīvos ziņojumus, paužot viedokli par situāciju Latvijā rasu diskriminācijas izskaušanas jomā. Ar Ziņojumu un nevalstisko organizāciju alternatīvajiem ziņojumiem iespējams iepazīties ANO Komitejas tiešsaistes vietnē.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties