31. Jūlijs 2018 11:33
Jaunumi
Guna Paidere vadīs Uzņēmumu reģistru arī turpmākos piecus gadus
Paula Čurkste, LETA

Saskaņā ar tieslietu ministra rīkojumu Uzņēmumu reģistra galvenajai valsts notārei Gunai Paiderei no 2018. gada 1. augusta tiek pagarināts pilnvaru termiņš vēl uz pieciem gadiem.

Uzticot Gunai Paiderei Uzņēmuma reģistra vadību arī turpmākos piecus gadus, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs uzsver, ka G. Paideres vadībā sekmīgi notiek Uzņēmumu reģistra attīstība un klientiem sniegto pakalpojumu digitalizācija. Ministrs atzinīgi vērtē arī Uzņēmumu reģistra vadītājas veiksmīgo sadarbību ar uzņēmēju intereses pārstāvošajām organizācijām un nozaru ministrijām (EM un VARAM).

Tieslietu ministrs uzskata, ka G. Paideres vadības laikā Uzņēmumu reģistrs kļuvis par mūsdienīgu valsts pārvaldes iestādi, kas veic klientu apkalpošanu augstā līmenī, ieviešot arī inovatīvus risinājumus saziņā ar saviem klientiem. “Uzņēmumu reģistrs sāk ieviest virtuālos asistentus savā darbā – tas ir pirmais mākslīgā intelekta pielietojums valsts pārvaldē, tas ir jauns klientu apkalpošanas kvalitātes standarts un labs piemērs citām valsts iestādēm. Turpmāko gadu uzdevums iestādei ir pilnīga pāreja uz digitālajiem pakalpojumiem, aktīvi izmantojot jau uzsākto  moderno tehnoloģiju izmantošanu valsts pārvaldē,” uzsver Dz. Rasnačs.

Galvenās prioritātes turpmākajā G. Paideres pilnvaru termiņā ir vērstas uz Uzņēmumu reģistra stratēģisko mērķu īstenošanu, esot modernai un sabiedrībai atvērtai valsts pārvaldes iestādei. “Svarīga loma mērķu realizācijā ir iestādes darbības efektivitātes paaugstināšana, kā arī pakalpojumu modernizācija, ņemot vērā  klientu vajadzības. Tikpat būtiski ir attīstīt riskos balstītu pieeju, lai ierobežotu negodprātīgu uzņēmēju un komersantu darbību, uzlabojot uzņēmējdarbības vidi Latvijā”, teic Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāre.

G. Paidere Uzņēmumu reģistrā strādā kopš 2007. gada, iepriekš pildot gan nodaļas vadītāja vietnieka un  vadītāja, kā arī galvenā valsts notāra vietnieka funkciju jautājumos pienākumus. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties