31. Maijs 2018 14:02
Jaunumi
Juristu kongresa ietvaros aicina apmeklēt Augstāko tiesu

Jau ziņots, ka 2018. gada 19.–20. jūnijā Rīgā, Latvijas Universitātes Mazajā aulā, notiks III Pasaules latviešu juristu kongress, kura mērķis ir pulcēt kopā Latvijas izcelsmes juristus no dažādām pasaules valstīm, lai atjaunotu un dibinātu jaunus kontaktus, kā arī apspriestu aktuālas tiesību problēmas drošības kontekstā un kopīgiem spēkiem meklētu to risinājumus.

Šī pasākuma ietvaros Augstākā tiesā piedāvā kongresa dalībniekiem un citiem latviešu juristiem, kas viesojas Latvijā, apmeklēt Augstāko tiesu.

Augstākās tiesas apmeklējuma laikā tiks piedāvāts:

  • noskatīties dokumentālo filmu “Senatori”, kas ir stāsts par 30 senatoriem – kasācijas instances tiesnešiem, kas strādāja Latvijas Senātā 1918.–1940. gadā;
  • apskatīt izstādi “Latvijas Senātam – 100” un Augstākās tiesas muzeju;
  • izstaigāt vēsturiskās Tiesu pils telpas.

Augstākā tiesas aicina izvēlēties apmeklējuma dienu un vēlamo programmu – vai skatīties tikai filmu, vai doties tikai ekskursijā, vai arī izmantot abas iespējas.

Piedāvātie laiki:

  • pirmdiena, 18. jūnijs;
  • otrdiena, 19. jūnijs;
  • trešdiena, 20. jūnijs.

Visos šajos datumos ieplānota vienāda apmeklējuma programma:

  • 15.00 – filma “Senatori”
  • 16.00 – izstādes apskate un ekskursija pa Tiesu pili

Interesentiem vizīte iepriekš jāpiesaka Augstākās tiesas Komunikācijas nodaļā pa tālruņiem 67020396, 28652211 vai rakstot uz e-pastu: rasma.zvejniece@at.gov.lv

Ar III Pasaules latviešu juristu kongresa plānoto darba kārtību var iepazīties šeit.

Jāatgādina, ka III Pasaules latviešu juristu kongresa apmeklētajiem ir noteikta dalības maksa – 65 eiro, valsts un pašvaldību darbiniekiem – 40 eiro. Studentu līdzdalība sekcijās kā klausītājiem (iepriekš reģistrējoties) paredzēta bez maksas. Reģistrācija jāveic elektroniski mājaslapā: https://congress.sciencelatvia.lv. Informāciju par kongresu var gūt arī Latvijas Zinātņu akadēmijā (bspc@lza.lv), kura kopā ar Latvijas juristu biedrību ir atbildīga par šī juristu foruma organizēšanas saturisko pusi.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties