31. Maijs 2018 09:08
Jaunumi
Andrejs Pildegovičs: Svarīgi sabalansēt privāto datu aizsardzību un valstu drošības intereses

30. maijā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs atklāja starptautisku konferenci par personu identifikācijas risinājumiem “Secure Identification”.

Uzrunā valsts sekretārs uzsvēra, ka digitalizācijas laikmetā ir svarīgi sabalansēt gan privāto datu aizsardzību, gan arī valstu drošības intereses, lai kopīgi cīnītos pret terorismu un organizēto noziedzību.

Viena no galvenajām ES prioritātēm ir pilsoņu datu aizsardzība, un kopš 25. maija ES ir spēkā Vispārīgā datu aizsardzības regula, kura nosaka augstākus standartus ES pilsoņu tiesībām uz privātumu.

Mūsdienu tehnoloģiju laikmetā digitālā transformācija kļūst par ES ekonomikas virzītājspēku, tomēr tā nevar notikt bez jauniem risinājumiem personu identifikācijas jomā. Tikai sadarbojoties valdībām, pētniekiem un uzņēmējiem, var radīt inovatīvus risinājumus biometrijas, identitātes dokumentu un efektīvā robežu pārvaldībā, atbildot uz mūsdienu pasaules drošības izaicinājumiem.  Starptautiskā konference “Secure Identification” jau astoņus gadus pulcē vairāk nekā 300 valdību pārstāvjus, uzņēmumus, tehnoloģiju izstrādātājus no vairāk nekā 45 valstīm no Eiropas, Āzijas un Amerikām. Konference ir kļuvusi par sadarbības platformu jaunāko biometrijas, identitātes dokumentu un robežu pārvaldības risinājumu izstrādātājiem un lēmumu pieņēmējiem.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties