21. Maijs 2018 09:09
Jaunumi
Latvija pievienojas Iniciatīvai nesodītas ķīmisko ieroču izmantošanas novēršanai

18. maijā Parīzē Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks–politiskais direktors Andris Pelšs piedalījās Starptautiskās iniciatīvas pret nesodītu ķīmisko ieroču izmantošanu (International Partnership Against Impunity for the Use of Chemical Weapons) augsta līmeņa konferencē, kurā apliecināja Latvijas apņēmību stiprināt starptautiskos centienus un normas, lai novērstu ķīmisko ieroču izmantošanu.

Konferences laikā Latvija uzsvēra, ka, ņemot vērā nesenos ķīmisko ieroču izmantošanas gadījumus Lielbritānijā, Sīrijā un citur, ir jāstiprina noteikumos balstītā starptautiskā kārtība un starpvalstu sadarbība, lai ķīmisko uzbrukumu īstenotāji tiktu saukti pie atbildības un šādi noziegumi vairs nekad neatkārtotos.

Latvija starptautiskajai iniciatīvai pievienojās šī gada 9. maijā.

Informācijai

2018. gada 23. janvārī Francija nāca klajā ar starpvaldību iniciatīvu International Partnership Against Impunity for the Use of Chemical Weapons, lai efektīvāk vērstos pret ķīmisko ieroču izmantotāju nesodāmību. Iniciatīvas galvenais mērķis ir stiprināt un sekmēt starpvalstu informācijas apmaiņu, lai sauktu pie atbildības ķīmisko uzbrukumu pastrādātājus un atbalstītājus.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties