17. Maijs 2018 13:25
Jaunumi
Pieteikumā pret pašvaldības prasību par centralizēto ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu izveidošanu nolēmums būs pieejams jūnijā

Augstākās tiesas Administratīvo lietu departaments 16. maijā tiesas sēdē izskatīja līdzpieteicēju kasācijas sūdzību pieteikumā pret Ķekavas novada domi saistībā ar detālplānojuma izstrādi un pašvaldības prasību par centralizēto ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu izveidošanu.

Pieteicēji kasācijas sūdzībā norāda, ka šāda prasība no pašvaldības puses ir nesamērīga, turklāt pieteicējiem uzlikts pienākums izbūvēt nevis pieslēgumu, bet pašu centralizēto kanalizācijas tīklu, ko likums neparedz. Tiesa tiesas sēdē uzklausīja procesa dalībniekus un, atbilstoši Administratīvā procesa likumam noteica, ka spriedums lietā būs pieejams 20. jūnijā.

Augstākajai tiesai izšķirams, vai ir tiesiska pašvaldības prasība detālplānojumā paredzēt pieslēguma izbūvi līdz pašvaldības centralizētajai ūdensvada un kanalizācijas sistēmai, kura atrodas apmēram 1 km attālumā no detālplānojuma aptvertās teritorijas.

Administratīvā apgabaltiesa, ņemot vērā arī vides intereses, ir atzinusi šādu prasību par pamatotu (Lieta SKA-170/2018).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties