16. Maijs 2018 09:22
Jaunumi
Tiesu prakses apkopojums par līdzsvaru starp tiesībām uz informāciju un Eiropas Savienības pamattiesībām

Saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvas 2004/48 / EK (2004. gada 29. aprīlis) par intelektuālā īpašuma tiesību piemērošanu (IPRED) 8. panta 1. punktu Eiropas Savienības dalībvalstu kompetentās iestādes tiesvedības kontekstā, atbildot uz prasītāja pamatotu un samērīgu prasību, var pieprasīt pārkāpējam sniegt informāciju par precēm vai pakalpojumiem, ar kurām tiek pārkāptas intelektuālā īpašuma tiesības, kā arī pieprasīt informāciju par to izcelsmi un izplatīšanas tīkliem.

Tiesības uz informāciju, kā tas ir noteikts IPRED 8. pantā, ir izšķirošs līdzeklis intelektuālā īpašuma tiesību turētājiem cīņā pret pārkāpumiem. Intelektuālā īpašuma tiesību turētāju tiesības uz informāciju ierobežo citi, potenciāli pretrunīgi tiesību akti, it īpaši tie, kas attiecas uz personas datu aizsardzību vai

Tiesu prakses apkopojums ir sagatavots pēc Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma biroja (EUIPO) iniciatīvas, projekta „Zināšanu bāzes īstenošana” (Knowledge Circle Enforcement) ietvaros. Izstrādātajā dokumentā galvenā uzmanība ir pievērsta tiesību un pamattiesību līdzsvara nodrošināšanai, līdzsvara nodrošināšanas pamatprincipiem, kas ir noteikti Eiropas Savienības Tiesā, kā arī principiem, kas ir piemērojami atlasītajos valstu tiesu lēmumos. Apkopojums ietver sevī Austrijas, Beļģijas, Francijas, Vācijas, Grieķijas, Polijas, Portugāles, Spānijas, kā arī Apvienotās Karalistes praksi.

Tiesu prakses apkopojums ir pieejams šeit.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties