26. Aprīlis 2018 15:12
Jaunumi
Lietā par atteikšanos pieņemt pašvaldības deputāta pieteikumu par informācijas pieprasījumu pašvaldībai tiesas lēmums būs pieejams maijā

Augstākās tiesas Administratīvo lietu departaments 25. aprīlī tiesas sēdē izskatīja Ventspils pilsētas domes deputāta blakus sūdzību par Administratīvās rajona tiesas tiesneša 2017. gada 28. novembra lēmumu, ar kuru atteikts pieņemt pieteikumu par pienākuma uzlikšanu Ventspils pilsētas domei sniegt pieteicējam informāciju un par informācijas ievietošanas ierobežojumu tiesiskumu Ventspils pilsētas pašvaldības oficiālajā portālā ventspils.lv.

Augstākā tiesa tiesas sēdē uzklausīja procesa dalībniekus – pieteicēju un pilsētas domes pārstāvjus. Augstākā tiesa uz tiesas sēdi bija aicinājusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvjus, lai noskaidrotu, vai šobrīd Latvijā ir nodrošināti efektīvi tiesību aizsardzības mehānismi pašvaldības politiskās opozīcijas jeb mazākuma deputātu tiesību aizsardzībai gadījumos, kad ir strīds par to, vai politiskajai opozīcijai jeb mazākuma deputātiem ir nodrošināta vienlīdzīga pieeja pašvaldības resursiem, tostarp informācijas un sava viedokļa izplatīšanas iespējām. Tiesas sēdē tiesa uzklausīja pieaicināto pārstāvju viedokli. Augstākā tiesa noteica, ka lēmums lietā būs pieejams 9. maijā. 

Pieteicējs, kurš ir Ventspils pilsētas domes deputāts, ir vērsies tiesā ar pieteikumu pret Ventspils pilsētas domi. Pieteikumā ir lūgts uzlikt pienākumu Ventspils pilsētas domei sniegt pieteicējam informāciju, proti, izsniegt dokumentu, kas nosaka, kuriem Ventspils pilsētas pašvaldības pārstāvjiem ir tiesības izteikties Ventspils pilsētas domes apmaksātos masu medijos. Tāpat lūgts atzīt par prettiesiskiem informācijas ievietošanas ierobežojumus Ventspils pilsētas pašvaldības oficiālajā portālā ventspils.lv.

Augstākajai tiesai šajā lietā, izskatot blakus sūdzību par rajona tiesas lēmumu, ar kuru atteikts pieņemt pieteikumu, ir jāvērtē, vai pieteicēja izvirzītie prasījumi ir izskatāmi tiesā administratīvā procesa kārtībā. (Lieta SKA-888/2018).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties