26. Aprīlis 2018 08:55
Jaunumi
Šodien visā pasaulē tiek atzīmēta Pasaules intelektuālā īpašuma diena

Kopš 2000. gada 26. aprīlī vairāk nekā 100 pasaules valstīs tiek atzīmēta Pasaules Intelektuālā īpašuma diena. Pievēršot Latvijas sabiedrības uzmanību intelektuālā īpašuma aizsardzībai, Patentu valde sadarbībā ar pasaules vadošajām intelektuālā īpašuma iestādēm Attīstības finanšu institūcijas (ALTUM) zālē arī šogad rīko starptautisku semināru par aktualitātēm intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzības jomā. Šī gada semināra tēma – Intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzība: dizains un komercnoslēpums.

Seminārs veltīts galvenokārt dizainparaugu un komercnoslēpumu aizsardzības jautājumiem. Ar savu pieredzi un zināšanām dalīsies Latvijas un pasaules intelektuālā īpašuma iestāžu eksperti no Pasaules Intelektuālā īpašuma iestādes (WIPO), Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma biroja (EUIPO) un Tieslietu ministrijas, kā arī tādi nozares profesionāļi, kā, piemēram, Latvijas profesionālā patentpilnvarniece, SIA Metida Law Firm pārstāve Rūta Olmane, SIA Groglass pārstāvis Andris Voitkāns, kā arī Bird & Bird pārstāvis Bruno Vandermēlens.

Semināra pirmajā daļā WIPO pārstāvis Mihails Faļejevs sniegs padziļinātu ieskatu dizainparaugu Hāgas starptautiskās reģistrācijas sistēmā, savukārt EUIPO pārstāvis Justas Ivanauskas sniegs prezentāciju par EUIPO jaunākiem lēmumiem un praksi lietās par dizainparaugu nodošanu atklātībā internetā. Seminārā tiks apskatītas arī tādas tēmas, kā, piemēram, dizainparaugu aizsardzība no Eiropas Kopienas preču zīmju asociācijas (ECTA) un tiesību īpašnieku skata punkta, kā arī komercnoslēpumu aizsardzība un direktīvas ieviešana Latvijā.

Pēcpusdien, noslēdzoties semināram, notiks svinīga konkursa “Gada preču zīme 2017” laureātu apbalvošanas ceremonija divās nominācijās: ”Gada preču zīme – Latvijai” un ”Gada preču zīme pasaulei”. Informācija par uzvarētājiem sekos uzreiz pēc apbalvošanas ceremonijas.

Pasākuma programma

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties