23. Aprīlis 2018 08:28
Jaunumi
ST priekšsēdētāja aicina advokātus iesaistīties procesos, kas stiprina demokrātiju un nodrošina Satversmes virsvadību Latvijas tiesību sistēmā

Piektdien, 20. aprīlī, norisinājās Latvijas zvērinātu advokātu kopsapulce, kurā uzrunu teica arī Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele.

Uzrunājot klātesošos kopsapulces dalībniekus, Ineta Ziemele teica, ka zvērinātiem advokātiem ir nostiprināta vieta gan tiesību sistēmā, gan arī sabiedrībā kopumā, tāpēc to loma un ietekme uz valstī notiekošajiem procesiem ir ļoti būtiska. Viņa uzsvēra: “Tiesisko vidi un kultūru veido katra lieta un katra veiktā advokāta darbība. Ne tikai tiesai, bet arī pušu pārstāvjiem ir jāpārliecinās, ka strīds tiek risināts Satversmes ietvarā.”

Ineta Ziemele aicināja advokātus celt kvalifikāciju konstitucionālajās tiesībās, kā arī specializēties jautājumos, kas skar Satversmes tiesas procesu. Viņa norādīja, ka īpaši svarīgi tas ir tāpēc, ka šobrīd notiek darbs pie grozījumu izstrādes Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā. Šī likuma grozījumi tiek izstrādāti ar mērķi nodrošināt noteiktam personu lokam valsts nodrošināto juridisko palīdzību arī Satversmes tiesas procesā, kas būs zvērinātu advokātu kompetence.

Uzrunas noslēgumā Ineta Ziemele mudināja advokātus aktīvāk arī pilsoniski iesaistīties tajos procesos tiesiskās sistēmas ietvaros, kas stiprina Latvijas valsts tiesiskumu un demokrātiju.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties