13. Aprīlis 2018 09:06
Jaunumi
Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele tiesā prestižās mediju tiesību tiesas izspēles sacensības Oksfordas Universitātē

Piektdien, 13. aprīlī, Satversmes tiesas priekšsēdētāja Ineta Ziemele dosies uz Oksfordas Universitāti, Lielbritānijā, kur piedalīsies profesora Monro Edvīna Praisa (Monroe Edvin Price) tiesu izspēļu mediju tiesībās (Price Media Law Moot Court) tiesāšanā. Ineta Ziemele ir viena no sešiem tiesnešiem, kas tiesās šo prestižo tiesu izspēļu finālu. Tas norisināsies Oksfordas Universitātes (University of Oxford) Juridiskās fakultātes izveidotajā cilvēktiesību institūtā (Bonavero Institute of Human Rights).

Šīs starptautiskās tiesu izspēles mērķis ir veicināt tiesību zinātņu studentu interesi par plašsaziņas līdzekļu lomu un informācijas, komunikācijas tehnoloģiju attīstību, to tiesisko regulējumu nacionāla, reģionālā un starptautiskā līmenī. Šie mūsdienās arvien lielāku aktualitāti gūstošie tiesību jautājumi cieši saistīti ar cilvēka tiesībām uz vārda brīvību un tiesībām uz personas privātās dzīves neaizskaramību. Tiesu izspēles priekšsacīkstes notiek vairākos pasaules reģionos, proti, Dienvidāzijā, Dienvidaustrumeiropā, Ziemeļaustrumeiropā, Tuvajos Austrumos, Āfrikā un Amerikā.

Arī Latvija ir iekļuvusi šajās tiesu izspēles sacensībās no Ziemeļaustrumeiropas grupas un to pārstāv Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes studentu komanda asociētā profesora, Satversmes tiesas tiesneša Artūra Kuča vadībā.

Par ikgadējām profesora Monro Edvīna Praisa tiesu izspēlēm mediju tiesībās

Šīs tiesu izspēļu sacensības mediju tiesībās nosauktas par godu profesoram Monro Edvīnam Praisam (Monroe Edvin Price). Viņš Oksfordas Universitātē ieviesa mācību programmu “Salīdzinošās plašsaziņas līdzekļu tiesības un politika” (Comparative Media Law and Policy – PCMLP). Par godu šim ieguldījumam kopš 2008. gada par gadskārtēju pasākumu kļuvušas šī profesora vārdā nosauktās starptautiskās tiesu izspēļu sacensības mediju tiesībās. Šobrīd profesors ir Pensilvānijas Universitātes (University of Pennsylvania) komunikācijas studiju centra (Center for Global Communication Studies – CGCS) direktors un Stanhopē komunikāciju politikas pētniecības centra (Stanhope Centre for Communications Policy Research) Londonā vadītājs.

Papildus informācija par profesora Monro Edvīnam Praisa sasniegumiem pieejama šeit.
Papildus informācija par ikgadējām profesora Monro Edvīna Praisa tiesu izspēlēm mediju tiesībās pieejama šeit.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties